Cytat Zamieszczone przez berith1 Zobacz posta
Takie kopie można utworzyć bezpośrednio w PS (przynajmniej w CS5 tak działa, w poprzednich wersjach nie wiem).

Otwiera się plik w ACR i z wciśniętym klawiszem SHIFT klikamy na Otwórz obiekt. Plik otwiera się w PS jako warstwa Obiekt inteligentny. Następnie robi się tyle kopii (obiekt inteligentny z kopii) tej warstwy, ile jest potrzebnych różnych wersji wywołanego zdjęcia, a potem każdą z warstw można już obrabiać niezależnie od siebie - otwierają się do edycji w ACR. Główny (oryginalny) plik raw można pozostawić w ten sposób nietknięty.
Owszem trochę pokracznie, ale niby to działa. Niby, bo (pewnie z braku umiejętności z mojej strony) zduplikowane "obiekty inteligentne" przyjmują natychmiast postać jednego z obrobionych w ACR. Chciałbym np. różny balans bieli na poszczególnych warstwach. Ustawię na jednym tak jak potrzebuję i niestety automatycznie na innych wskakuje to samo. Chcę odzyskać przepalenia na jednej warstwie... na pozostałych natychmiast wprowadzana jest korekta. Pewnie coś źle robię, bo nie o to mi chodzi. Chcę z każdej warstwy wyciągnąć co innego.