Naprawdę przyjemnie się to ogląda , dobra robota!
Naprawdę przyjemnie się to ogląda , dobra robota!
Nie posiadam PS ale te filmiki są przydatne. Może ktoś zrobi taki filmik dla DPP.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
Długo wywołuję RAWy w LR ale po tych lekcjach zdjęcia będą jeszcze lepsze....dzięki serdeczne i czekam na kolejne lekcje.
Dobry pomysł!
Może być dla DPP, Capture One, Lightroom, być może inne aplikacje przydatne nie tylko dla foto, ale używane często przy okazji takie jak Acrobat, InDesign, Illustrator.
Jestem otwarty na współpracę i służę radą jak wykonać taki zrzut i pomogę w edycji tutoriala.
C-F-K - forever
Opcja dla DPP jest dobrym pomysłem,zwłaszcza,że soft jest darmowy i każdy go posiada,opcja dla Capture One jest jeszcze lepszym pomysłem,bo ten soft jest bardziej rozbudowany i wyjaśnienie kilku niuansów byłoby nie do przecenienia.
Naturalnie dzięki za warsztacik,tym bardziej,że jest to akcja "non profit".
Mam ogromną prośbę do wszystkich usiłujących pisać w tym wątku. PISZCIE NA TEMAT. Tematem jest "Wołanie RAWów ARC-em". Dla kogoś kto za pół roku będzie chciał się "przekopać" przez wątek to będzie bardzo zagracało temat.
Dyskusje o tym co ewentualnie mogło by się w T&T znaleźć można prowadzić np. tu: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=8493 , w Hydeparku, gdziekolwiek.
Dzięki za podziękowania - zawsze miło usłyszeć ale też są nie na temat :-)
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 30-11-2009 o 15:35
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Witam może ktoś mi wytłumaczyć ale tak łopatologicznie jak zrobić akcje wyostrzającą do portretu o której mowa była w cz. 1
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19955
ZMIENILIŚMY FORMAT ZAPISU PLIKÓW NA WINDOWSOWY .wmv - poczynając od przykładu w lekcji 3 - powinno być mniej kłopotów z odczytem. To wyświetla (no może powinien :-) ) każdy Media Player.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 29-11-2009 o 14:52
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
BRAWO, BRAWO !!! nic dodać nic ująć, zaczynam nadgryzać RAWy :-), pełen szacunek dla chęci Pana Janusza pozdrawiam
Lekcje bardzo sympatyczne. Jeżeli możnaby prosić to może stworzona zostałaby lekcja o zdjęciach B&W z Rawa ? Pozdrawiam i rzyczę udanych kolejnych lekcji.
>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<