Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Sigma 70-200 2,8 kontra Canon 70-200 2,8

Domyślnie

Zresztą zerknę może coś jednak niechcący zgrałem - ale szczerze wątpię .......
    Analog i cyfra

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    Nie o to chodzi. Zdjęć testowych nie wgrywam na komuter tylko analizuję na kartach.
    To znaczy na LCD aparatu? Takie podejscie jest wg mnie niezbyt rozsadne.
    LCD pokaze co najwyzej czy kompozycja jest OK i ewentualnie histogram.
    Wlasciwosci danego szkla wg mnie nie da sie ocenic na takiej miniaturce - szczegolnie ostrosci przy pelnej przyslonie.

Znam swoje wymagania i oczekiwania od sprzętu a tym samym od obiektywów
    Ale watpie, ze oczekujesz, ze dany sprzet bedzie robil super fotki, ale tylko do podziwiania na LCD aparatu bo na wiekszym formacie to juz nie to?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To znaczy na LCD aparatu? Takie podejscie jest wg mnie niezbyt rozsadne.
    LCD pokaze co najwyzej czy kompozycja jest OK i ewentualnie histogram.
    Wlasciwosci danego szkla wg mnie nie da sie ocenic na takiej miniaturce - szczegolnie ostrosci przy pelnej przyslonie.

Ale watpie, ze oczekujesz, ze dany sprzet bedzie robil super fotki, ale tylko do podziwiania na LCD aparatu bo na wiekszym formacie to juz nie to?
    Vitez wszystkie zdjęcia nie dość że wykonuję zawsze tylko w RAW to oglądam tylko i wyłącznie na dużym 21 calowym wykalibrowanym na każdy z kanałów RGB monitorze COMPAQ - to że z karty i nie przegrywam na komuter w sytuacji testów nie ma żadnego znaczenia !!! Trochę wolniej to chodzi jak czyta z karty w porównaniu z tym jak pliki są na dysku twardym.

Nie odważył bym się czego kolwiek oceniać przec mały LCD ........ nawet na histogram nie patrzę bo pracuję wg swoich nawyków jakie wyniosłem z fotografii na diapozytywach czy kliszach.
    Analog i cyfra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    wszystkie zdjęcia nie dość że wykonuję zawsze tylko w RAW to oglądam tylko i wyłącznie na dużym 21 calowym wykalibrowanym na każdy z kanałów RGB monitorze COMPAQ.
    Tak przy okazji, czym kalibrowałeś monitor?
    Też używam Compaqa 8030 - kalibrowany Spyderem 2.
    Czy kalibrowałeś też drukarkę do próbnych?

Pozdrowienia,

Domyślnie

NIestety nie drukuję a kalibruję na własny użytek tylko wizualnie. Biorę kilka odbitek labowych wykonanych bez korekt i doprowadzam widzialny obraz na monitorze do zblizonych wizulanie efektów z odbitek. Ponieważ pracuje tylko z jadnym labem ta metoda jest jak na razie skuteczna do tego stopnia, żo mogę powiedzieć - bez najmniejszych nawet korekt poproszę i efekt zawsze jest bardzo dobry. Zatstanawiałem się nad kupnem kalibratora ale .... no własnie ciężko zgrać to chyba by było z labem a i koszty jak na razie nie takie małe - choć gdzieś ostatnio czytałem o kalibratorze już poniżej 800 zł....Jak to działa u Ciebie ????
    Analog i cyfra

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów