Nie zgodzę się z Tobą. To nie olśnienie tylko rzeczowe testy na jednym i drugim sprzęcie. NIe znam i nie miałem okazji przetestować Canona f 4 700-200 ale potrzebowałem f/2,8. Sigma była bardzo ostra, nastawy AF bez najmniejszych kłopotów ale niestety kontrast, kolor i do tego niebieskie otoczki przy kontrastowych scenach wokoło białych elementów - długo próbowałem ją opanowac ale nici. Oczywiście zdjecia z niej na papierze też wyszły bardzo dobrze - ale tylko te o umiarkowanej scenie kontrastu, do tego musiałem sporo pracować nad RAWem by osiągnąć zadowalający efekt. Z Canonem 70-200 f 2,8 widze już od razu różnicę - i też nie piszę tego na odczepkę bo zstrzegłem sobie ponownie wymianę sprzetu jesli nadal nie spełni moich oczekiwań. Ale jak na razie spełnia na całej linii. Ostrość bardzo dobra i w punkt, kontrast i kolor bez uwag. NIe wiem jak będzie z tymi otoczkami wokoło bieli na kontrastowych scenach ale i to też sprawdzę. Dodam jeszcze, że na 70 mm Sigma niczym nie odstępowała w studio od 70 mm Canona 24-70Zamieszczone przez mmsza