Foto-Tip twierdzi, że tylko z 1DIII są problemy, z pozostałymi body ponoć hulają.
Foto-Tip twierdzi, że tylko z 1DIII są problemy, z pozostałymi body ponoć hulają.
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
tak tez w instrukcji produktu piszą. może jakieś doświadczenia z użytkowania, warto było zapłacić więcej za TTL??
właśnie zakupiłem pixela: nadajnik i odbiornik, mam 50D + 2x580EXII, kombinowałem czy ttl działa przez podłączenie jednej z lamp jako master na odbiorniku i drugą jako slave przez komunikację z masterem za pomocą systemu canona. Niestety wychodzi na to że lampa Slave nie współpracuje w TTL z pierwszą lampą (tą na odbiorniku pixela) i wali chyba pełną mocą prześwietlając zdjęcie. Może ktoś sprawdzał czy system TTL działa z dwoma lampami zamontowanymi na dwóch odbiornikach? A może robię jakiś błąd w podłączeniu według schematu jw.?
czy warto miec ttl?
jak ktos potrzebuje robic fotki w studiu to pewnie nie nawet za cene hss i wyzwalania nim lamp studyjnych. Podobnie gdy lubimy manual w strobbingu ale gdy chcemy szybko zrobic kilka zdjec z plenerze i isc dalej to jest to na tyle fajna sprawa ze na dniach kupuje pockety, a moje knighty leca na gielde
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mimo ze nie sa zle. tylko apetyt rosnie w miare jedzenia![]()
Ostatnio edytowane przez Maggot ; 05-02-2011 o 00:11 Powód: Automerged Doublepost
czy komukolwiek udało się w tr-332 uruchomić sterowanie lampą EXII z poziomu aparatu 5D? Z 1Dmk3 to nawet się menu otwiera, a w 5Dmk2 pisze, że lampa 580EXII podłączona przez pixele jest niekompatybilna i nie pozwala nic ustawić
Generalnie nie udało mi się z żadnym z tych aparatów sensownie skonfigurować pixeli - zawsze coś się chrzaniło. Z czym one działają poprawnie? Czy w PW jest lepiej i można sterować lampami z menu aparatu?
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Jak najbardziejCzy w PW jest lepiej i można sterować lampami z menu aparatu?![]()
Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT
Knighty oferuja bardzo prosty ettl regulacja to kolko korekty ekspozycji +-2ev
Zobacz mój post z 15 LISTOPADA 2010:
http://canon-board.info/showthread.php?t=55230&page=42
Jeżeli jest nowsza wersja z poprawionym softem, to być może sprawdzałem starą...
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Artysto, twórz, nie gadaj!
Johann Wolfgang Goethe