vulpes - nie da sie z poziomu body tak sterowac lampami
arek_Gd sprawuja sie bardzo dobrze tyle ze wolalem kupic sobie rf-602 - powod bateria i chyba nawet teraz jak knighty chodza u mnie na innych bateriach nadal wybralbym to rozwiazanie.
vulpes - nie da sie z poziomu body tak sterowac lampami
arek_Gd sprawuja sie bardzo dobrze tyle ze wolalem kupic sobie rf-602 - powod bateria i chyba nawet teraz jak knighty chodza u mnie na innych bateriach nadal wybralbym to rozwiazanie.
No dobra, pixele zamówione. Teraz tak się zastanawiam nad ich mocowaniem do sprzętu typu BK-3 , parasolki softbox, zwykłych uchwytów do lamp systemowych z AFE i innych których się trochę nazbierało. Do tej pory albo używałem we wnętrzach ST-E2, albo wyzwalaczy z FUNSPORTU połączonych z 580tkami przez kabel PC-PC.
Teraz aby korzystać z dobrodziejstw eTTL i krótkich czasów rozumiem, że pixele muszą wejść w stopkę lampy i całość ma iść na uchwyt. Jak jest z ich wytrzymałością? Jak takie pixele z lampami poradzą sobie np z takim uchwytem (Lastolite Triflash) :
będzie OK ?
Poza tym jak dobrze pamiętam w BK-3 580tka założona na sanki uchwytu palnikiem ledwo wchodzi w otwór, to jak będzie z odbiornikiem pixela...![]()
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
Z poziomu nadajnika masz ustawienia 5 grup a,b,c,d,e i dla każdej można bez problemu dać inne ustawienia czyli jest moźliwość osobnego sterowania mocą przy odrobinie wprawy jest to wygodniejsze niż z poziomu body ...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W instrukcji pisze ze działa to tylko z exII ale u mnie ma Metz`u tez idzie bez problemu
Ostatnio edytowane przez Alde ; 26-01-2011 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
yyyy ale jak to? 5 grup ok ale chyba kazda oddzielnie uzywana. na zasadzie jak jest A to nie B itd. Nie mam pod reka zeby sprawdzic ale byloby zbyt pieknie zeby to dzialalo. Wlasnie dlatego planuje wymienic knighty na pockety.
Witam,
no mnie tez się tak wydaje. Mam na razie tylko jeden odbiornik
Ale są przecież kanały i grupy. Kanały służą by nie wchodzić sobie
w częstotliwość a grupy, do modyfikacji mocy lamp.
Powtarzam, jeszcze tego nie testowałem, ale brzmi logicznie.
U mnie jednak ta funkcja nie działa z EX I.
Używam 430 EX I i EX II
pozdrawiam,
hehe nie to nie tak. niestety...
Ja mam 2 odbiorniki jeden jest ustawiony na A drugi na B, oczywiście wszystko pracuje na tym samym kanale i na nadajniku ustawiasz sobie wszystko do woli ...
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
grupy błyskają razem, kanały osobno wiec powinno działać. W sobote przetestuję to jeszcze dokładnie. chyba że ktos potwierdzi że tak jest.
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200
czy po podłączeniu nadajnika do body a lampy 550EX na odbiorniku mogę przy użyciu
550 EX jako master uruchamiać i sterować 420 EX w trybie slave. Czy tez niezbędny jest drugi odbiornik. Przy połączeniu przewodem synchronizacyjnym takie operacje wykonywane są bez problemu. Domyślam się, że przy wyzwalaczu PK-TR 332 również. Ale może ktoś to sprawdzał!?
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------