zamierzam kupić te pixele do 5d mkII i do lampek ex430mkI i ex580mkII.
zależy mi na sterowaniu mocami lamp z poziomu body lub nadajnika w ustawieniu manualnym.
Jest taka możliwość?
Podejrzewam że 5d mkII i ex580mkII da się ustawić moc lamy na manualu z body, ale czy 430mkI takie coś obsługuje.
jak by ktoś mógł to sprawdzić był bym wdzięczny.
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
sprawa się rozwiązaławrzuciłem nowy soft do C7D (1.2.2 -> 1.2.3) i problemy z pixelami zniknęły ! Teraz ładnie współpracują (na tyle na ile je zdążyłem poznać). Oczywiście dla mnie największą ich wadą jest typ baterii oraz ich "żerność" ... zwłaszcza na zimnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja właśnie zakupiłem u towersa, zresztą to nie pierwszy zakup u niego. Z dostępnością nie miał problemów.
Ostatnio edytowane przez goran ; 08-01-2011 o 18:05 Powód: Automerged Doublepost
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200
goran - cieszę się. Ja planuje zakup drugiego odbiornika i też kupię u Towersa.
Mam takie pytanko do Was (wujek google niestety nic nie podpowiada). Ktoś może próbował lub wie - czy te pixele na G10-G12 lub innym kompakcie będą działać poprawnie?
Ja bawiłem się chwilkę na G12 znajomej i mojej 430exII,. Albo to nie ma prawa działać (coś nie doczytałem), albo coś źle robię - wszystkie zdjęcia niedoświetlone, nawet na manualu 1/16, kiedy w tych samych warunkach te same ustawienia przy lampie założonej na sanki aparatu dawały satysfakcjonujące rezultaty.
piątka, trochę szkła i gadżety
hmm wlasnie "pobawiłem sie " nowym nabytkiemustawilem na nadajniku 5d ttl itd zgodnie z instr. odbiornik ten sam kanal itd zgodnie z instr. wylaczylem, podpiolem lampa580ex2 body 5dmk2 odplilem diody blyskaly na niebiesko..uznalem to za dobry znak wspomaganie af zadzialalo i tyle.. lampa zdechla
podpieta pod body czy tez nie,tylko odpala sie na 1sc. i gasnie wyswietlacz, po wcisnieciu pilot pojawia sie wyswietlacz 1sec i znowu trup..heh mialem jutro testowac nowe zabaki a bede testowal serwis
(
lampa do tej pory dzialal idealnie.. heh
Najfajniejsze jest to, że powino się włączyć lampę i wyzwalacz po wsunięciu w szynę wyzwalacza, a nie ma takiej możliwości w wyzwalaczu ponieważ włącznik blokuje lampa. 7osiem nie zazdroszczę pierwszego wrażenia.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
7osiem daj znać jak się historia zakończyła bo planuję zakupić TR-332 pod podobny zestaw do Twojego i nie ukrywam że mnie trochę zmroziło. A może to zwyczajnie baterie padają w lampie ?
Pozdrówka
serwis na zytniej w soboty ma wolne wiec poczekam do czwartku!? chyba ze uda mi sie wczesniej zrobic wyprawe do serwisu![]()
aby byc dokladnymnajpierw zamontowalem lampe na odbiorniku, wlaczylem ja, potem odpalilem odbiornik..nie latwa sztuczka ale daje rade
![]()
i analogicznie po zalozeniu na sanki dopiero odpalilem body pozniej nadajnik..
w porownaniu do skyportow elichroma ktore posiadam to z pixelami zabawy co nie miara ..
heh zachcialo mi sie ttl![]()