Pokaż wyniki od 251 do 260 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Widok wątkowy

Domyślnie

co do wyzwalania lamp studyjnych warto by bylo przeczytac specyfikacje takich lamp. Mam tu na mysli podany czas błysku. Wtedy by nikogo nie dziwiło ze nie można osiągnąć pełnej synchronizacji z czasem 1\8000s. Druga sprawa to ustawienie w menu aparatu szybkich czasów synch. Niektórzy o tym zapominają. Wiem ze w niektórych modelach nie da sie tak zrobić i wyjściem jest zamontowanie lampy w korpusie z ustawieniem szybkich czasów w manualu np na 1\128. Ale przecież za zwyczaj zawodowcy pracują w trybie manual przynajmniej w studio i wtedy nie ma problemu. Pixele mam od kiedy sie pojawily w Polsce i jestem b zadowolony. Z EXII dziala wszystko tak jak by była na sankach w body. Jedna sprawa ważna to nie polecam montowania lampy bezpośrednio na odbiorniku. Po pierwsze nie sa dostepne przyciski funkcyjne pixela bo je zasłania dol lampy. Druga sprawa to zamontowanie odbiornika z exII na wysięgniku kończy sie glebą samej lampy z wyłamana stopką od pixela. U mnie stało sie to na pierwszej sesji. Idealnym rozwiązaniem jest użycie kabla ttl.Jego stopka jest metalowa i nie ma szans na złamanie a i pixel jest w pełni dostępny bo nie zasłonięte ma przyciski. O tym chinole nie pomyśleli a i widzę ze tez nikt nie opisał tego błędu co uważam za istotne. Mimo tej wady zdecydowanie polecam.U mnie działa idealnie. Ostatnio w otwartym terenie ponad 80m lampa sie wyzwalała co i mnie zadziwiło.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno co zapomniałem to zasilanie(cr2) szkoda ze tylko takie bo zauważyłem ze urządzenie lubi prąd.
    Ostatnio edytowane przez fgutek ; 21-05-2010 o 17:07 Powód: Automerged Doublepost
    1d mkIIN, 40D,17-40 L ,70-200 L IS , 50-1,4, 580EXII,Pix.I RESZTE RUPIECI

Uprawnienia umieszczania postów