Strona 25 z 67 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    mam jedno banalne moze pytanie:
    jak dokonac korekcji samego blysku +/- majac ETTL na pixelach (580EXII) z nadajnika?
    :P
    nie da się, ale po co Ci to?
    korekty na +/- w ETTL możesz dokonać zarówno w aparacie jak i w lampie. To nie wystarcza?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

ale jak aparat jest na manualu,
    bo jak w Av to wiadomo ze korekcja na aparacie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    ale jak aparat jest na manualu,
    bo jak w Av to wiadomo ze korekcja na aparacie
    gdy aparat jest na manualu to korekta błysku +/- w ETTL działa tak samo jak w AV.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

a mozesz mi to lopatologicznie objasnic bo mam zaciemnienie...

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Może ja pomogę? Jest taki guzik z błyskawicą i znaczkiem +/- i jak go naciśniesz i pokręcisz to widac korektę błysku.
    Ale ja głównie nie o tym. Wciąż analizując system master/slave Canona obecnie wspierany przez Pixele - jestem zdania ze komunikacja pomiędzy masterem a slavem jest jednostronna. Slave przy pracy w wersji Canon nie potwierdza ustawień bo i po co?
    Przy okazji: czy do właściwej współpracy zestawu Pixeli wymagane jest ustawienie lamp w stosownym Canonowemu podporządkowniu: master i slave czy tez lampy zostawia się pracujące w normalnym trybie a podziałem ról zajmują się nadajnik/odbiornik??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

molsar - W E-TTL, należy użyć Kompensacja błysku (FEC) przycisk w górnej części aparatu, lub w panelu Quick Control na wyświetlaczu LCD z tyłu aparatu. Jest to całkowicie odrębne i niezależne od ustawień ekspozycji aparatu.

molsar - In E-TTL, use the Flash Exposure Compensation (FEC) button on top of the camera, or in the Quick Control panel on the LCD display on rear of camera. It is completely separate and independent of camera exposure settings.

Hekselman - Pixel uruchamia nie może być zastosowany w systemie Wireless Canon. Master i Slave są częścią Canon Wireless i nie jest dostępny.

Hekselman - Pixel triggers cannot be used with the Canon Wireless system. Master and Slave are part of Canon Wireless and are not available.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

W sprawie hypersync i światła studio ...
    Angielski Podręcznik: "Przez gniazdo PC do kontroli świateł studyjnych i innych marek flash"
    Aukcja eBay: "gniazdo PC do kontroli światła studio, które obsługują również synchronizacja prędkości do 1/8000S.
    Kontroler TX w TTL. RX zdalnego połączenia przez światło ELFO przewód PC-sync. Elfo na 1 / 1 do 1 / 4 mocy.
    Nie mały flash zamontowane na buty Remote. Nie fotoceli.

Concerning hypersync and studio lights...
    English Manual: "Through the PC socket to control the studio lights and other brands flash"
    eBay Listing: "PC socket to control studio light which also support the sync speed up to 1/8000S."
    TX Controller in TTL. RX Remote connected to ELFO light by PC-sync cord. Elfo at 1/1 to 1/4 power.
    No small flash mounted on the Remote shoe. No photocell.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Czy dobrze zrozumiałem - Pixele są bezprzewodowym połączeniem odpowiadającym w systemie Canona zastosowaniu elementów: "Off-Camera Shoe Adapter OA-2"; "TTL Distributor" i "Connecting Cord 60/300" (vide http://www.canon.co.jp/imaging/speedlite/index.html ) ?

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja mam takie pytanie - czy można sterować w tych Pixellach z nadajnika mocą lamp pracujących w manualu czy to działa tylko w E-TTL?

Strona 25 z 67 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów