Strona 21 z 67 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boobsoon Zobacz posta
    dziękóweczka aroaro.

a jeszcze jedna sprawa ktorą zauwazyłem. po ustawieniu lampy w tryb ettl, robiac zdjecia z tej samej odległości tego samego przedmiotu, odzczekujac miedzy zdjeciami pewien okres czasu, stwierdzilem ze jedno zdjecie naświetla sie bardzo dobrze natomiast drugie bardzo zaciemne - lampa błyska , ale bardzo słabo - kolejne zdjecie bedzie ok , nastepne za ciemne i tak wkolo ...

zastanawiam sie czy moze to akumulatory w lampie mialy średniawy poziom naładowania i czy może to być przyczyną powyzszych efektow..

50d i 430 ex2
    U siebie nie odnotowałem takiego przypadku, ale podobne zjawisko miałem z tym, że lampa mi błyskała w e-ttl podrząd słabym niedoładowanym błyskiem - zdarzyło się to tylko raz na początku użytkowania gdy odpalałem "Pixele" bez procedury o której wcześniej pisałem ( wyzwalaczami bawię się już prawie miesiąc).
    Z ciekawostek: miałem przypadek całkowitego zaprzestania działania nadajnika a na wyświetlaczu nadajnika pojawił mi się błąd 22 - po resecie wszystko wróciło do normy ( reset wykonałem wyjmując baterie i po odczekaniu minuty -ponowny rozruch)
    Reasumując moim zdaniem(z punktu widzenia "zawansowanego amatora") wyzwalacze te mają bardzo dużo wad i można tu by dużo wymieniać, ale robiąc kilka szybkich sesji w plenerze stosując umiejętnie ettl w hss - dla mnie otrzymane wyniki rekompensują wszystkie wady powyższych wyzwalaczy.

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

a powiedz mi , skoro juz bawisz sie miesiac tym ustrojstwem , jak wlaczyc ten hss.. wystarczy dac krotki czas i dzieje sie to z automata. bo mi nawet wtedy naświetla dobrze .. czy moze jest jakiś inny mykes :rolleyes:
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy Megapixel jest oficjalnym dystybutorem tych Pixeli? Ciągle nie ma u nich na stronie Knightów. Wiem, że są inne źródła, ale...
    Dzwonilem do megapiksela, zaniepokojony bylem brakiem dostepnosci gdyz planuje zakup odbiornikow, dla mnie system dziala.
    Powiedzili ze w ciagu tygodnia wroca do oferty z nowym firmware, temat nowszego firmware w juz zakupionych urzadzeniach zbywali. Mimo ze u mnie wszystko dziala to jednak nie chcialbym miec urzadzenia ktore posiada niesprawny firmware, jesli nowy okaze sie lepszy to zglosze brak dzialania z 5dmkI czy innym problematycznym na gwarancji.

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boobsoon Zobacz posta
    a powiedz mi , skoro juz bawisz sie miesiac tym ustrojstwem , jak wlaczyc ten hss.. wystarczy dac krotki czas i dzieje sie to z automata. bo mi nawet wtedy naświetla dobrze .. czy moze jest jakiś inny mykes :rolleyes:
    Tak sprawa jest identyczna jak gdy by lampa była na body - ja mam włączony cały czas w na lampie(uruchamia się z automata gdy morze), przy czasach pracujących na hss - body w wizjerze kontrolką informuje o włączeniu funkcji.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Powiedzili ze w ciagu tygodnia wroca do oferty z nowym firmware
    I ja dostałem wczoraj odpowiedź na swoje zapytanie, dokładnie o tej samej treści.

A tu macie najdokładniejszy opis Pixeli, na jaki udało mi się natrafić:
    http://www.alphapics.co.nz/Pages/Pix...t%20TR-332.pdf
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Nie wiem kto jest oficjalnym dystrybutorem i kto kiedy wprowadza poprawiony produkt do sprzedaży ale ja zakupiłem w zeszłym tygodniu pixele u Towersa - już wersja z nowym firmware.
    Póki co testuję jeszcze, ale z obserwacji wynika, że 5DII i 430 EXII śmigają poprawnie (czego nie mogłem powiedzieć o starej wersji).

Domyślnie

to może pytanie do tych bardziej zorientowanych, może kolegi Towersa, jak odróżnić versje firmware`a. Czy on się przedstawia przy starcie...., czy jest gdzieś opcja versji..?
    A druga rzecz czym on się w praktyce różni.. Wiadomo nowsze poprawione.., ale praktycznie...?
    Może ktoś wie...
    gg: 6096145

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    to może pytanie do tych bardziej zorientowanych, może kolegi Towersa, jak odróżnić versje firmware`a. Czy on się przedstawia przy starcie...., czy jest gdzieś opcja versji..?
    A druga rzecz czym on się w praktyce różni.. Wiadomo nowsze poprawione.., ale praktycznie...?
    Może ktoś wie...
    W zasadzie można je odróżnić tylko po jednym wersja beta w zasadzie nie działa w trybie ittl , strzela jak chce i kiedy chce. Poprawiona wersja z nowym softem działa bardzo dobrze, wszystkie wyzwalacze/odbiorniki testuje przed nadaniem. Jak do tej pory przetestowałem je na apratach, 450D, 500D, 550D , 40D , 50D , 5D MK II , 1ds MK III i na tych bodziakach nie odnotowałem zadnych problemów, od jednego z userów wiem ze są problemy ze starym 5D, sprawdze to osobiscie i dam znac jak wygląda współpraca.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

towersivy czekam na jakiekolwiek wieści ze współpracy ze starą "5".... może z nowym firmware`a może coś się poprawiło...

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

a sprawdzał ktoś jak to działa z Sunpakami?

Strona 21 z 67 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów