Pokaż wyniki od 1 do 10 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Mieszany widok

Domyślnie

Możesz też ustawić wybrane grupy lamp w nadajniku w trybie TTL a te ktore chcesz zeby blyskaly slabiej/mocniej w tryb manual z ustaleniem mocy (nadajnik pozwala ustalic moc dla kazdej lampy osobno). To oczywiście nie to samo...ale może ułatwi prace. Kombinowalem tez czy lampa na wyzwalaczu moze byc ustawiona jako master i wyzwolic jeszcze jednego slave,ale nie dziala cos takiego.

Cytat Zamieszczone przez sebag Zobacz posta
    A w Pixelach najbardziej brakuje mi (oprócz oczywiście poprawnej współpracy z 5DI i 580EXI) canonowskiego ratio. Tego co daje w ograniczonym zakresie np st-e2.

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

No i mam zagwozdke .... dziś przyszły do mnie Pixele. podłaczyłem je do mojego 50D i 430 exII i odrazu nie spodobał mi sie dziwny dzwięk wydawany przez lampę i to, że jadna dioda na przedzie lampy dość długo świeci .
    Pomyslałem , ze to może przez fish eye Falcon manualnego i body nie moze przeslac jego aktualnej przeslony. Ale w domu załozyłem 17-40 i dalej te niepokojące swiecenie ..
    ... czy ktoś może mnie uspokoic i wyjaśnić ?
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boobsoon Zobacz posta
    No i mam zagwozdke .... dziś przyszły do mnie Pixele. podłaczyłem je do mojego 50D i 430 exII i odrazu nie spodobał mi sie dziwny dzwięk wydawany przez lampę i to, że jadna dioda na przedzie lampy dość długo świeci .
    Pomyslałem , ze to może przez fish eye Falcon manualnego i body nie moze przeslac jego aktualnej przeslony. Ale w domu załozyłem 17-40 i dalej te niepokojące swiecenie ..
    ... czy ktoś może mnie uspokoic i wyjaśnić ?
    Miałem to samo z body 40 d / 1000 d z lampą 430eXII. Problem ten znikł gdy trzymam się bezwzględnej zasady :
    - przy starcie - najpierw zawsze włączam lampę potem dopiero nadajnik ( należy poczekać aż lampa się w pełni naładuje)

Uprawnienia umieszczania postów