Ja odesłałem Knight'y do sklepu i otrzymałem zwrot kaski... trzeba poczekać jak producent "coś" zrobi aby współpracowały ze starą 5tką. Nie spotkałem jeszcze nikogo w necie komu by te wyzwalacze pracowały prawidłowo z 5D I
No to czekamy na wersje dla starej 5D. Moze trzeba jakis list wysłac do producenta?
Sprawdziłem komplet w zestawie 5D2 + Sigma macro. Działa bez problemu.
czy ktoś sprawdzał te pixle z 40d?
i może z niesystemowymi lampami, lub lampami studyjnymi?
pozdr.
gg: 6096145
UWAGA!!
Po dziejszym telefonie do dystrybutora www.mega-pixel.pl zostalem poinformowany, że:
ZOSTAŁA WSTRZYMANA SPRZEDAŻ Pixel Knight TR-332
... i ze trwają "dogadywania" z producentem.
Sa dwie mozliwosci. Albo zostanie to wycofane, albo poprawione.
A ja dzisiaj od nich odebralem paczke
Po pierwszych testach jestem zadowolony, ale podchodzilem do tego zakupu jako troche lepszej wersji zwyczajnych wyzwalaczy. TTL dziala, korekcja tez, czasy 1/8000 dzialaja.
Wady:
- uciazliwia zmiana mocy lampy w trybie manualnym, za kazdym razem trzeba przytrzymac set, pozniej power, pozniej moc. Moze zle przeczytalem w instrukcji, ale mogliby zostawic mozliwosc by wystarczylo naciskanie +/-
- problem przy robieniu zdjec z przytrzymanym spustem, co gorsze wyzwalacz z inrterwalem ktorego uzywam tak wlasnie dziala. Lampa blyska w co drugim przypadku: blysk, wspomaganie AF, blysk, wspomaganie...
Nie wiem czy odesle z powrotem, postaram sie w ciagu ustawowych 10dni zrobic jakis plener. PW tez idealne nie sa, szczegolnie razacy jest fakt awaryjnosci stopki.
Czy dystrybutor zwraca pieniadze w przypadku oddania sprzetu po 10-ciu dniach?