Strona 11 z 67 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    o rany - to ja wogole nie widze sensu kupowania pixeli.
    Ja na razie widzę sens głównie do sterowania bezprzewodowego jedną lampą - tak aby nie musiała być ona w sankach aparatu. Według dostępnych informacji w takim przypadku działa korekcja +/- EV z body, więc wygląda to sensownie.
    Współpraca z wiekszą ilością odbiorników/lamp nie wygląda już tak różowo i generalnie te wyzwalacze skierowane sa chyba raczej do amatorów.

Cytat Zamieszczone przez sebag Zobacz posta
    Mając np 5 sztuk EXII możemy je pogrupować dowolnie: np 1x w TTLu a pozostałe manualnie regulowane (ale z poziomu nadajnika); więcej lamp w TTLu, ale korekcja+/- jednakowo dla wszystkich (pracujących w TTLu).
    rozumiem, że gdy w body damy korekcję +/- EV dla błysku to zadziała ona na wszystkie lampy pracujące w ETTL

a nie wiesz przypadkiem, jak by to wyglądało, gdyby w body nie dawać korekcji, natomiast wprowadzić poszczególne korekty na lampach, np: na jednej +1EV, na drugiej -2EV itd. (zakładając, ze do każdej lampy będzie odbiornik Pixel)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

krzysiek_k1, chętnie potestuję, mam 580EX.
    Piszę do Ciebie również priva.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    i generalnie te wyzwalacze skierowane sa raczej do amatorów.
    Jeśli opisywane funkcje się potwierdzą, jak również zasięg do około 50m (w sumie nawet tyle nie potrzebuję) i będą odpalać powiedzmy przynajmniej 90/100, to ja z chęcią mogę być amatorem używającym Pixeli niż "zawodowcem" z kilkukrotnie droższymi nowymi PocketWizardami i czekającym nie wiadomo jak długo na kontroler ratio.
    Ostatnio edytowane przez sebag ; 14-04-2010 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

To wyjasnie:
    - pracuję w studio na lampach ELFO 4 szt., rozumiem, że tu uzyskam krótkie czasy, nawet do 1/8000, normalnie uzywami Phottixów - ale czas tylko do 1/250 i brak przedbłysków,
    - na dworze mam 5 szt. Minolt 4000 chodzących w trybie manualnym z photixami z czasami do 1/250
    i Teraz pytanie:
    - czy w studio uzyskam przedbłysk wspomagający AF?
    - czy da radę sterować mocą lamp z body lub nadajnika?
    - czy jakąś namiastke automatyki regulacji mocy lamp względem pomiaru światła przez światłomierz dostanę?
    - czy pracując z minoltami otrzymam czasy krótsze niż 1/250 s?
    - czy będzie przedbłysk wspomagający AF przynajmniej z 1 grupy lamp?
    Podkreślam, że nie używam lamp systemowych.
    pozdr.
    gg: 6096145

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    a nie wiesz przypadkiem, jak by to wyglądało, gdyby w body nie dawać korekcji, natomiast wprowadzić poszczególne korekty na lampach, np: na jednej +1EV, na drugiej -2EV itd. (zakładając, ze do każdej lampy będzie odbiornik Pixel)
    Nie mam pojęcia. Piszę do krzysiek_k1, może razem potestujemy.

Gdyby dało radę korygować w ten sposób jak podałeś, byłoby fajnie.
    Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    To wyjasnie:
    - pracuję w studio na lampach ELFO 4 szt., rozumiem, że tu uzyskam krótkie czasy, nawet do 1/8000, normalnie uzywami Phottixów - ale czas tylko do 1/250
    Podkreślam, że nie używam lamp systemowych.
    pozdr.
    Ktoś w tym wątku, lub w wątku o PW opisywał jak uzyskać krótkie czasy z lampami studyjnymi. Przeszukaj sobie.

Chcąc mieć wszystkie "bajery" trzeba przejść na EXII
    Ostatnio edytowane przez sebag ; 14-04-2010 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Nie mam pojęcia. Piszę do krzysiek_k1, może razem potestujemy.

Gdyby dało radę korygować w ten sposób jak podałeś, byłoby fajnie.
    to napisz, gdy coś wytestujecie :-)

Ktoś w tym wątku, lub w wątku o PW opisywał jak uzyskać krótkie czasy z lampami studyjnymi.
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...300#post268300
    http://www.fototv.pl/wideo/poradniki/x-sync-1-8000.html
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...ceb8c3bb035c0a

u nas coś jest tu:
    http://canon-board.info/showthread.p...951#post734951
    i tam proszę ewentuanie kontynuować kwestie synchronizacji lamp studyjnych z krotkimi czasami migawki.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    To wyjasnie:
    - pracuję w studio na lampach ELFO 4 szt., rozumiem, że tu uzyskam krótkie czasy, nawet do 1/8000, normalnie uzywami Phottixów - ale czas tylko do 1/250 i brak przedbłysków,
    - na dworze mam 5 szt. Minolt 4000 chodzących w trybie manualnym z photixami z czasami do 1/250
    i Teraz pytanie:
    - czy w studio uzyskam przedbłysk wspomagający AF?

z tymi odbiornikami prawdopodobnie bez zadnej kombinacji uzyskasz krotkie czasy synchronizacji z lampami studyjnymi,

przedblysku nie bedzie, bo niby jak? i nigdy nie byll on do wspomagania AF
    Mając np 5 sztuk EXII możemy je pogrupować dowolnie: np 1x w TTLu a pozostałe manualnie regulowane (ale z poziomu nadajnika); więcej lamp w TTLu, ale korekcja+/- jednakowo dla wszystkich (pracujących w TTLu).
    wielka szkoda ze nie mozna ustawic np dwie lampy 580EX II na odbiornikach na rozne grupy i sterowac korekcja blysku dla kazdej z grup osobna w ETTL

mam jeszcze prosbe czy zadziala taki myk, ze ustawiamy korekcje na jednej lampie -2EV a na drugiej bez korekcji, potem krecimy korekcja sily blysku w body i czy obie korekcje lampa i body beda sie sumowac?

np na lampe ustawimy -3EV a na body -2EV co w sumie da -5EV
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 14-04-2010 o 15:35 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Chyba jest tak, że ustawienia na lampie są priorytetowe, tak przynajmniej gdzieś wyczytałem. W związku z tym pytanie. Czy jak na jednej lampię ustawię -2EV a na drugiej będzie bez ustawień to czy przy ustawieniach w body na +1EV ta nie przestawiona lampa dostanie takie ustawienia (zgodnie z tym, że ustawienia na lampie są priorytetowe).
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Chyba jest tak, że ustawienia na lampie są priorytetowe, tak przynajmniej gdzieś wyczytałem. W związku z tym pytanie. Czy jak na jednej lampię ustawię -2EV a na drugiej będzie bez ustawień to czy przy ustawieniach w body na +1EV ta nie przestawiona lampa dostanie takie ustawienia (zgodnie z tym, że ustawienia na lampie są priorytetowe).
    priorytetowo jest jak lampa jest na body, np w Pocketwizardzie obie korekcje sie sumuja, to przy braku sterownika jest nieocenione

w tych pixelach też powinno sie sumować, wiec niech ktoś sprawdzi
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Trochę jeszcze posprawdzałem:

- 5D2 z 580exII jest ok, FEC ok
    - 5D2 z 580ex nie działa regulacja mocy z nadajnika, jak sprawdzić FEC (?

tutaj powinien byc podobny opis dla 5D, ale mam jakis problem z starą 5D. Problem jest taki ze nie pixele nie dziala - chaotyczne strzały nawet przy przewijaniu kółkiem, widać że komunikacja jakaś jest (zmiana liczby przesłony, losowo zapala sie znacznik TTL/ETTL ... ). Oczywiscie gdy lampa jest na puszce to wszystko ok. Czy może ktoś to sprawdzić pixela z 5D/albo innym body z ciemnym sankami do lampy ?
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

to na czym mi zależało jak widze po wypowiedziach - Działa. Wiec nie pozostaje mi nic tylko zamówić i sobie. Jak bede już miał napisze swoje spostrzeżenia.
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Strona 11 z 67 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów