Strona 60 z 67 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Ale odpalasz manual poprzez menu pixeli (tzn. zmieniając TTL na 1/1 lub inne)? Jeśli tak, to niestety, ale w tym trybie pixele wyzwalają lampę zawsze w HSS, bez względu na czasy. To by tłumaczyło twój problem z przedbłyskami. Na dodatek ok dwie działki mocy idą w powietrze...
    Co ciekawe, w trybie TTL jak zejdzie się poniżej czasu synchronizacji to HSS wyłącza się poprawnie (na lampie zostaje znaczek, ale po sile błysku widać, że wchodzi w normalną synchronizację).
    Jak chcesz normalny manual to tylko z kabelka PC (gniazdo z boku pixeli). Ale na moich 5DII+580EXII bezpieczne synchro jest wtedy tylko do 1/125. Na TTL synchronizuje poprawnie do 1/200.
    Ach, czyli to by wiele tłumaczyło. Tak, dokładnie tak robiłem - ustawiałem tryb manualny z nadajnika pixela. Ustawianie bezpośrednio lampy chyba nic nie wnosi, bo przy pełnej komunikacji pixel i tak pośle sygnał do ustawienia tego co ma zadane w nadajniku..
    Na razie radzę sobie tak jak napisałem zaklejeniem pinów. Kabelka nie próbowałem. TTL do wyzwalania lamp na fotocelach już mnie w ogóle nie urządza bo wtedy przedbłysk idzie z zasady...
    Przy 50D, jeśli chodzi o synchronizację, to w przypadku zaklejenia pinów nadąża do 1/250, potem przy każdym krótszym czasie połowa obrazu zaczyna być czarna.
    Ostatnio edytowane przez bob_ ; 01-06-2011 o 17:29
    piątka, trochę szkła i gadżety

Domyślnie

witam
    Naczytałem sie na temat pixeli... wszytsko ok,chcial bym kupić, ale narazie nie moge dostać ich w zadnym sklepie!!!

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

testował ktoś konfigurację Pixel Knight TR-332 + Nissin Speedlite Di622 Mark II planuje kupić kilka takich tańszych lampek w komplecie z tym odbiornikiem. Teoretyczne pełne sterowanie lampą powinno być, ale jak to wygląda w praktyce...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raaber Zobacz posta
    witam
    Naczytałem sie na temat pixeli... wszytsko ok,chcial bym kupić, ale narazie nie moge dostać ich w zadnym sklepie!!!
    Ja dostałem TR-332 w sklepie mega-pixel.pl http://www.mega-pixel.pl/product-pol...lyskowych.html
    Napisz do nich to ci zarezerwują wyzwalacze.

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

dzisiaj podczas sesji w pixelu z 420 ex II wyskoczył mi parę razy "error 20" czym to może być spowodowane?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dodam, że ten problem występował tylko wtedy kiedy lampa była na manualu
    Ostatnio edytowane przez giebe ; 27-08-2011 o 21:52 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Dokupienie odbiorników Pixel Knight graniczy z cudem, ale pojawiła się jakaś nowość http://www.mega-pixel.pl/product-pol...t-TR-332-.html podobno następca Knight'a. Ciekawe jaka jest kompatybilność z nadajnikiem pixel knight.

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

ponawiam swoje pytanie bo nigdzie nie uzyskałem odpowiedzi, google niestety nie pomogło, po 3 do 5 strzałów nie ważne w jakim trybie dalej wyskakuje error 20 :/

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

giebe - wyzwalacze kaput. To samo mialem - zwrocilem ten shit do sklepu mega-pixel i dostalem zwrot pieniedzy.

Teraz mam pocket wizardy i jest super
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dobrze, ze PW sie nigdy nie psuja.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Dobrze, ze PW sie nigdy nie psuja.
    Skąd ten sarkazm?

Nie mowilem ze sie nie psuja. Sprzet to sprzet. Póki co jestem zadowolony bo można na nich polegać znacznie bardziej. Czasami nie wyzwolą ale odsetek jest w granicach 5% na oko.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 60 z 67 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów