Strona 29 z 67 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Generalnie z CYKiem trybi do tej 1/8000 , oczywiście jest zabawa z tym że to poustawiać , ale można dzięki temu robić na małej przysłonie z czasami 1/800-1/2000 i jest ok.

Gorzej że innych lamp w ogóle nie wyzwalają.

Poza tym na moje oko nawet jeśli mam czas ustawiony 1/160 to cyk wyzwala ok ale cyk->fotocela bowensa już nie ( tzn wygląda jakby miał opóźnienie "duże" i lampa 750ws świeci jak 200ws )
    no comment...

Domyślnie

Czy ktos z Was korzystal z Pixeli podłączając do 1D mk2? Ja ostatnio próbowałem i nie wyzwala mi blysku. Zachowuje sie tak jak by robil jakies zwarcie a w lampie pracuje skokowo zoom i za chwile sie zatrzymuje. Co ciekawe na tych samych ustawieniach wpinam je do 40D i wszystko jest ok. Macie jakas wiedzę co to sie dzieje ze nie chca chodzic mi z jedynka?
    1d mkIIN, 40D,17-40 L ,70-200 L IS , 50-1,4, 580EXII,Pix.I RESZTE RUPIECI

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

Przepraszamy, Pixel TR-332 nie jest zgodna z 1D Mark II lub aparat EOS z DIGIC lub Procesor DIGIC II.

Sorry, the Pixel TR-332 is not compatible with the 1D mark II or any EOS camera with a Digic or Digic II processor.

Domyślnie

No to jestem zdziwiony bo na fotopolis w tescie czy opisie produktu byla podana specyfikacja i wyraźnie jest ze produkt zgodny miedzy innymi z 1D.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

witam
    od kilku dni mam Pxele i ogolnie jestem bardzo zadowolony ale...
    nie blyska mi z CYKami, z Bowensami tez ale to chyba nikomu. Mam 5dmkII, nowa i stara wersje CYKow200 i ani razu mi nie blysnelo moze cos zle robie? Na jakich ustawieniach blyskacie? Pewnie i tak w studiu dalej bede uzywal starej radiowki bo nie widze sposobu zeby wyzwalac blysk w celu zmierzenia ilosci swiatla bez klapania migawka.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

fgutek - Nie może być zmiany pochodzących, które są zgodne z 1D Mark II i innych aparatów DIGIC II.
    fgutek - There may be a revision coming which is compatible with the 1D Mark II and other Digic II cameras.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeedyBee Zobacz posta
    fgutek - Nie może być zmiany pochodzących, które są zgodne z 1D Mark II i innych aparatów DIGIC II.
    fgutek - There may be a revision coming which is compatible with the 1D Mark II and other Digic II cameras.
    Ok zgodził bym sie ale w instrukcji która firma daje razem z produktem WYRAZNIE nasmarowali ze są zgodne miedzy innymi z 1Dseries. A wiec pytam dla czego niby maja nie działać? Skoro producent pisze ze sa zgodne? W takiej sytuacji chyba trzeba to reklamować.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

w instrukcji napisali tez ze wspolpracuje z lampami ktorych nie ma. Chociaz fakt moglo by to przenosic chociaz samo pstryk bez automatyki.

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Wlasnie tez sprawdzalem na kolegi pixelach i na 1d nie dziala ..pockety smigaja az milo .. a na tych pixelach **** tylko mryga niebieska dioda.. i lampa sie nie wyzwala...
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

inżynierów Pixel mają stałe problemy z kompatybilnością wielu modeli w tym niektóre modele 1D, ale poprawiona wersja nie jest jeszcze dostępne w sprzedaży.

Wielu twierdzi, zostały opublikowane przez Pixel, które były nieuzasadnione, i były bardziej mgliste nadzieje. Są one bardzo powoli poprawiać błędy.

Ich obsługa klienta nie została przemyślana, albo. Myślę, że Knights istniejące będą musiały być zwrócone do wymiany fabrycznych. Jeśli Pixel zgadza.
    Pixel engineers have fixed compatibility issues for many models including some 1D models, but the improved version is not yet available for sale.

Many claims were published by Pixel which were without substance, and were more a vague hope. They are very slow to correct their errors.

Their customer service has not been thought through, either. I guess that existing Knights will need to be returned for factory replacement. If Pixel agrees.

Strona 29 z 67 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów