Strona 43 z 67 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Domyślnie

Dzięki panowie -- artis i micles
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    Dzięki panowie -- artis i micles
    oczywiście artus
    sorki za błąd
    Ostatnio edytowane przez czerwiniak ; 28-11-2010 o 11:06 Powód: Automerged Doublepost
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Coś już napisał

Domyślnie

Witam. Dzisiaj dotarł do mnie komplet wyzwalacz + odbiornik. Mam jednak pewien problem na zestawie 5Dmk2 + 580II w czasach poniżej 1/250 widać na zdjęciu migawkę - górna część zdjęcia jest zdecydowanie nie doświetlona. Od 1/250 do 1/8000 wszystko jest w porządku. Próbowałem rożnych konfiguracji ustawień i za każdym razem jest to samo. Przy zestawie 40D + 580II nie ma tego problemu i zdjęcia są porwanie naświetlone.

Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i może mi coś poradzić?
    POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK CANONA DO ICH REALIZACJI

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Pretender Zobacz posta
    Witam. Dzisiaj dotarł do mnie komplet wyzwalacz + odbiornik. Mam jednak pewien problem na zestawie 5Dmk2 + 580II w czasach poniżej 1/250 widać na zdjęciu migawkę - górna część zdjęcia jest zdecydowanie nie doświetlona. Od 1/250 do 1/8000 wszystko jest w porządku. Próbowałem rożnych konfiguracji ustawień i za każdym razem jest to samo. Przy zestawie 40D + 580II nie ma tego problemu i zdjęcia są porwanie naświetlone.

Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i może mi coś poradzić?
    Poczytaj dokładniej ten wątek, pisałem już o tym
    "Z początku na 5dII czasy dłuższe od 1/250s dawały do połowy zaciemniony obraz(było juz wczesniej o tym) ale na 50d to się nie robiło. Okazało się że jak włączyłem funkcję 5d na nadajniku to wszystko na 5dII działa poprawnie na wszystkich czasach."
    Jeśli to u Ciebie nie zadziała to już nie wiem
    Daj znać czy podziałało.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Poczytaj dokładniej ten wątek, pisałem już o tym
    "Z początku na 5dII czasy dłuższe od 1/250s dawały do połowy zaciemniony obraz(było juz wczesniej o tym) ale na 50d to się nie robiło. Okazało się że jak włączyłem funkcję 5d na nadajniku to wszystko na 5dII działa poprawnie na wszystkich czasach."
    Jeśli to u Ciebie nie zadziała to już nie wiem
    Daj znać czy podziałało.
    Próbowałem już funkcji 5d wcześniej, ale niestety nie pomaga
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jednak wszystko działa z włączoną f-cją 5d. Musiałem jednak wyjąć baterie z obydwu urządzeń. Po ponownym uruchomieniu włączyłem 5d na [on] i wszystko dzieła poprawnie. Mimo wszystko jestem trochę zdziwiony, bo myślałem że z 5Dmk2 działa bez żadnych problemów, a gość z FotoTip'a zapewniał mnie że nadajniki są z najnowszego sortu. Mimo wszystko dziękuję Ci *amroz za radę
    Ostatnio edytowane przez The Pretender ; 04-12-2010 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

no to jak to jest działa z już wszystko tak jak się należy z 5D mk ii czy nie Chińczycy poprawili już te wszystkie niedociągnięcia czy nadal jedynym wyzwalaczem który jest ok to pocket wizard.
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

u mnie z nowa 5d dziala wszystko ok.
    Mysle jednak nad pocketami tylko co jakis czas slychac ze cos komus z nimi tez nie dziala

Coś już napisał

Domyślnie

Z postów na forum i zabawy wyzwalaczami wnioskuje, że mając je ustawione w trybie TTL nie można regulować z poziomu body i nadajnika mocy błysku. Jednakże regulując na lampie EV nawet o +/-3 za każdym razem otrzymuję tak samo naświetloną klatkę. Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć z czego to wynika? Czy problem tkwi po mojej stronie czy stronie sprzętu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Pretender Zobacz posta
    Z postów na forum i zabawy wyzwalaczami wnioskuje, że mając je ustawione w trybie TTL nie można regulować z poziomu body i nadajnika mocy błysku. Jednakże regulując na lampie EV nawet o +/-3 za każdym razem otrzymuję tak samo naświetloną klatkę. Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć z czego to wynika? Czy problem tkwi po mojej stronie czy stronie sprzętu.
    tylko na body można regulować poziom błysku w ETTL/TTL. Ustawianie nalampach nie działa.

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki amroz. podesłałem Ci wiadomość na PW

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    tylko na body można regulować poziom błysku w ETTL/TTL. Ustawianie nalampach nie działa.
    Dokładnie - sam dziś walczyłem z tym gdyż chwilkę czasu znalazło się i zdziwiłem się, że tylko takim sposobem można siłę błysku regulować.
    jak jest z manualem na 5D i 580ex MKI - jakoś bez względu na nastae wali z taką samą siłą. Coś nie tak ustawiłem? czy to możliwe, żeby manual nie działał?
    5D + L

Strona 43 z 67 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów