Strona 42 z 63 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Mieszany widok

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak działa wspomaganie AF.
    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
    Artysto, twórz, nie gadaj!
    Johann Wolfgang Goethe

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

zamierzam kupić te pixele do 5d mkII i do lampek ex430mkI i ex580mkII.
    zależy mi na sterowaniu mocami lamp z poziomu body lub nadajnika w ustawieniu manualnym.
    Jest taka możliwość?
    Podejrzewam że 5d mkII i ex580mkII da się ustawić moc lamy na manualu z body, ale czy 430mkI takie coś obsługuje.
    jak by ktoś mógł to sprawdzić był bym wdzięczny.
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Mam takie pytanko do Was (wujek google niestety nic nie podpowiada). Ktoś może próbował lub wie - czy te pixele na G10-G12 lub innym kompakcie będą działać poprawnie?
    Ja bawiłem się chwilkę na G12 znajomej i mojej 430exII,. Albo to nie ma prawa działać (coś nie doczytałem), albo coś źle robię - wszystkie zdjęcia niedoświetlone, nawet na manualu 1/16, kiedy w tych samych warunkach te same ustawienia przy lampie założonej na sanki aparatu dawały satysfakcjonujące rezultaty.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

hmm wlasnie "pobawiłem sie " nowym nabytkiem ustawilem na nadajniku 5d ttl itd zgodnie z instr. odbiornik ten sam kanal itd zgodnie z instr. wylaczylem, podpiolem lampa580ex2 body 5dmk2 odplilem diody blyskaly na niebiesko..uznalem to za dobry znak wspomaganie af zadzialalo i tyle.. lampa zdechla podpieta pod body czy tez nie,tylko odpala sie na 1sc. i gasnie wyswietlacz, po wcisnieciu pilot pojawia sie wyswietlacz 1sec i znowu trup..heh mialem jutro testowac nowe zabaki a bede testowal serwis (

lampa do tej pory dzialal idealnie.. heh

Domyślnie

Najfajniejsze jest to, że powino się włączyć lampę i wyzwalacz po wsunięciu w szynę wyzwalacza, a nie ma takiej możliwości w wyzwalaczu ponieważ włącznik blokuje lampa. 7osiem nie zazdroszczę pierwszego wrażenia.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

7osiem daj znać jak się historia zakończyła bo planuję zakupić TR-332 pod podobny zestaw do Twojego i nie ukrywam że mnie trochę zmroziło. A może to zwyczajnie baterie padają w lampie ?
    Pozdrówka

Miasto
    warszawa

Domyślnie

serwis na zytniej w soboty ma wolne wiec poczekam do czwartku!? chyba ze uda mi sie wczesniej zrobic wyprawe do serwisu

aby byc dokladnym najpierw zamontowalem lampe na odbiorniku, wlaczylem ja, potem odpalilem odbiornik..nie latwa sztuczka ale daje rade
    i analogicznie po zalozeniu na sanki dopiero odpalilem body pozniej nadajnik..

w porownaniu do skyportow elichroma ktore posiadam to z pixelami zabawy co nie miara ..
    heh zachcialo mi sie ttl

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

lampa na gwarancji? bo jak nie to chyba wiem co jej dolega.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a co do knightow to swoje przerobilem na aku. paluszki 2x aaa. Niby napiecie mniejsze ale wszystko chodzi super (co prawda monitoruje ze niski poziom napiecia ale po za tym zero problemow tak z pewnoscia dzialania jak z odlegloscia). baterie w koszyczku, z koszyczka, przewody wyprowadzone a zamiast oryginalnej braterii kawalek drewnianego kolka i 2 wkrety z doczepionymi przewodami zamiast + i -. Na calosc naciagnieta waska detka od kolarzowki i nie dosc ze nawet ladnie to wyglada to prad w radiach mam za free
    Ostatnio edytowane przez Maggot ; 15-01-2011 o 13:41 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

O ile dobrze pamiętam, to należy najpierw włączyć odbiornik, a następnie nałożyć lampę na sanki i ją włączyć.

Miasto
    warszawa

Domyślnie

ok
    czy ktos posiadajacy 5dmk2 i wspomniana lampe moze mi napisa jak ustawil i w jakiej kolejnosci odpala poszczegolne elementy?
    powaznie step by step poprosze
    dzieki

Strona 42 z 63 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów