Tak działa wspomaganie AF.
Tak działa wspomaganie AF.
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Artysto, twórz, nie gadaj!
Johann Wolfgang Goethe
zamierzam kupić te pixele do 5d mkII i do lampek ex430mkI i ex580mkII.
zależy mi na sterowaniu mocami lamp z poziomu body lub nadajnika w ustawieniu manualnym.
Jest taka możliwość?
Podejrzewam że 5d mkII i ex580mkII da się ustawić moc lamy na manualu z body, ale czy 430mkI takie coś obsługuje.
jak by ktoś mógł to sprawdzić był bym wdzięczny.
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
Mam takie pytanko do Was (wujek google niestety nic nie podpowiada). Ktoś może próbował lub wie - czy te pixele na G10-G12 lub innym kompakcie będą działać poprawnie?
Ja bawiłem się chwilkę na G12 znajomej i mojej 430exII,. Albo to nie ma prawa działać (coś nie doczytałem), albo coś źle robię - wszystkie zdjęcia niedoświetlone, nawet na manualu 1/16, kiedy w tych samych warunkach te same ustawienia przy lampie założonej na sanki aparatu dawały satysfakcjonujące rezultaty.
piątka, trochę szkła i gadżety
hmm wlasnie "pobawiłem sie " nowym nabytkiemustawilem na nadajniku 5d ttl itd zgodnie z instr. odbiornik ten sam kanal itd zgodnie z instr. wylaczylem, podpiolem lampa580ex2 body 5dmk2 odplilem diody blyskaly na niebiesko..uznalem to za dobry znak wspomaganie af zadzialalo i tyle.. lampa zdechla
podpieta pod body czy tez nie,tylko odpala sie na 1sc. i gasnie wyswietlacz, po wcisnieciu pilot pojawia sie wyswietlacz 1sec i znowu trup..heh mialem jutro testowac nowe zabaki a bede testowal serwis
(
lampa do tej pory dzialal idealnie.. heh
Najfajniejsze jest to, że powino się włączyć lampę i wyzwalacz po wsunięciu w szynę wyzwalacza, a nie ma takiej możliwości w wyzwalaczu ponieważ włącznik blokuje lampa. 7osiem nie zazdroszczę pierwszego wrażenia.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
7osiem daj znać jak się historia zakończyła bo planuję zakupić TR-332 pod podobny zestaw do Twojego i nie ukrywam że mnie trochę zmroziło. A może to zwyczajnie baterie padają w lampie ?
Pozdrówka
serwis na zytniej w soboty ma wolne wiec poczekam do czwartku!? chyba ze uda mi sie wczesniej zrobic wyprawe do serwisu![]()
aby byc dokladnymnajpierw zamontowalem lampe na odbiorniku, wlaczylem ja, potem odpalilem odbiornik..nie latwa sztuczka ale daje rade
![]()
i analogicznie po zalozeniu na sanki dopiero odpalilem body pozniej nadajnik..
w porownaniu do skyportow elichroma ktore posiadam to z pixelami zabawy co nie miara ..
heh zachcialo mi sie ttl![]()
lampa na gwarancji? bo jak nie to chyba wiem co jej dolega.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co do knightow to swoje przerobilem na aku. paluszki 2x aaa. Niby napiecie mniejsze ale wszystko chodzi super (co prawda monitoruje ze niski poziom napiecia ale po za tym zero problemow tak z pewnoscia dzialania jak z odlegloscia). baterie w koszyczku, z koszyczka, przewody wyprowadzone a zamiast oryginalnej braterii kawalek drewnianego kolka i 2 wkrety z doczepionymi przewodami zamiast + i -. Na calosc naciagnieta waska detka od kolarzowki i nie dosc ze nawet ladnie to wyglada to prad w radiach mam za free![]()
Ostatnio edytowane przez Maggot ; 15-01-2011 o 13:41 Powód: Automerged Doublepost
O ile dobrze pamiętam, to należy najpierw włączyć odbiornik, a następnie nałożyć lampę na sanki i ją włączyć.
ok
czy ktos posiadajacy 5dmk2 i wspomniana lampe moze mi napisa jak ustawil i w jakiej kolejnosci odpala poszczegolne elementy?
powaznie step by step poprosze
dzieki