Strona 15 z 67 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    to sie tycze tylko starego 5d tak??
    Mnie przy 5D2 też kazali ustawić mode 5D i chodzi. Mam konfigurację:
    5D2 + 580EX + 2x430EX + 270EX i wszystko jest o.k - póki co.
    Te 580 i 430 to nie są 2-ki.
    Regulacja mocy działa z poziomu body dla wszystkich lamp jednocześnie. Odległość na otwartej przestrzeni doszedłem do 50 m, dalej nie miałem okazji.

Czasami daje błędy. Od czasu do czasu (nie ma systematyki) daje pełny błysk z przepaleniem klatki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze dodam, bo w niektórych przypadkach jest mowa, że zoom w lampie nie działa. U mnie działa, gdy położenie głowicy jest normalne. Gdy jest podniesiona, zoomowanie tak samo nie działa jak wówczas, gdy aparat jest podłączony do body. Choć to oczywiście zoomowanie lampy, gdy jest ona odsunięta od body jest bez sensu.
    Działa też wsparcie dla AF.
    Ostatnio edytowane przez maxpawel ; 17-04-2010 o 11:01 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Czy ktoś z Was testował może w kombinacji z 40D i 430EX (I) lub ma taką możliwość?
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jak odpalam lampę bezpośrednio przez 7D to też czasem wali pełną mocą, więc wątpię żeby to był jakiś błąd wyzwalacza..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Jak odpalam lampę bezpośrednio przez 7D to też czasem wali pełną mocą, więc wątpię żeby to był jakiś błąd wyzwalacza..
    mnie np to sie nigdy nie zdarzylo jak uzywalem IR, częsciaj zdarzało się że lampa w ogóle nie odpalała :-)
    przy PW zdarzylo sie moze ze 5 razy na tysiece blyskow, i to na starym sofcie
    gorzej bylo przy mrozie, przestawal czasami dzialac HSS

pełny błysk wynika z faktu, że odbiorniki gubią cześć sygnału TTL, obawiam się że przy 2,4Ghz, czyli chyba najgorszej z mozliwych czestotliwości owe problemy będą się od czasu do czasu powtarzać, ale i tak z opisów userów działa to zaskakująco dobrze, Nikonowcy już nie tylko PW będa nam zazdrościć ale i też tych Pixeli, bo u nich jakoś ta chińszczyzna nie chciała dobrze działać.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ponawiam pytanie jak wyglada sprawa synchro z nie systemowymi lampami?

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolejne obserwacje - nie zawsze odpala 580-ka. 270-ka ma 100/100 a 580 na 10 strzałów 7 ok, 2 nie wypala a jeden daje pełny błysk.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do niesystemowych, to ktoś w tym wątku pisał bodaj o 350 z Sigmą i było ponoć ok. Czekam na zwrot mojej Sigmy pierścieniowej to wprawdzie lampa macro na radiu to bzdura, ale chodzi o sprawdzenie lampy spoza systemu.
    Ostatnio edytowane przez maxpawel ; 17-04-2010 o 19:02 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mozesz sprawdzic najkrotszy czas przy jakim aparat lapie pełny blysk z lampa innej marki?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xwilkx Zobacz posta
    mozesz sprawdzic najkrotszy czas przy jakim aparat lapie pełny blysk z lampa innej marki?
    ale chodzi Ci o lampy Sigmy, Metza pod Canona?
    bo mam wrażenie, ze pytasz o lampy np Nikona, Sunpaka itd, ktore z Canonem dzialaja tylko w M
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak, pytam np o lampy nikona w trybie M. Kolega strone wczesniej pisal ze nawet ttl staral sie cos zadzialac i czasami mu sie udawało. To mnie wsumie nie interesuje. Interesuje mnie czy mozna je uzywac z tymi wyzwalaczami np przy 1/400 sek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xwilkx Zobacz posta
    Tak, pytam np o lampy nikona w trybie M. Kolega strone wczesniej pisal ze nawet ttl staral sie cos zadzialac i czasami mu sie udawało. To mnie wsumie nie interesuje. Interesuje mnie czy mozna je uzywac z tymi wyzwalaczami np przy 1/400 sek.
    kolega pisal o lampie Nikona i trybie A, czyli automatyce lampy, lampa wtedy sama mierzy ekspozycje swoim czujnikiem i dobiera sama sile blysku, 580EX II tez tak moze (trzeba jej podac tylko przyslone i ISO)

teoretycznie jest możliwie aby projektanci zrobili tak aby kazda lampa posiadajaca tryb HSS dzialala z krotkimi czasami, nawet jak lampa pochodzi z innego systemu, jednak watpie aby to dzialalo,
    aczkolwiek kolega posiadajacy lampe Nikona i te Pixele powinien to sprawdzic

Strona 15 z 67 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów