Strona 13 z 67 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    Kicha... z 5D nie udało mi się nic z tym Knight'em zrobić... zero komunikacji... zero błysków...
    Czy dioda na nadajniku powinna mrugać tak samo jak na odbiorniku?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    350D z tym wynalazkiem też działa - a raczej nie działa (lampa 580ex II)
    jest komunikacja - ale dlaczego mam cały czas na lampie TTL zamiast eTTL...(ettl które mrugnie tylko przez chwilę jak nacisnę do połowy spust migawki). Lampa pali tylko całą mocą ... sporadycznie udaje mi się poprawnie naświetlić klatkę...
    Trafiłem na BADZIEW!
    Wyzwalacze trafiły w moje ręce wczoraj i mam dokładnie ten sam problem - z 5D (sprawdzane na dwóch body) i z lampami 580EXII oraz 430EX.

Uzależniony

Domyślnie

tak sobie mysłe że skoro chińczycy nie do końca ogarneli produkcje zwykłych wyzwalaczy / w sumie działają z canonem jako tako tylko 3 modele/ to z tymi przenoszącymi ttl też łatwo nie bedzie. Czy te wyzawalacze mają możliwość wgrania poprzez usb nowego firmware jeśli takowy sie pojawi?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    Uwaga- ciekawostka...
    350D + Sigma EF 500DG super....
    Działa ettl, działa korekta siły błysku kierowana z body! działa HSS! Bolączką tej Sigmy jest to, że potrafi samoczynnie wychodzić z trybu HSS- z tymi wyzwalaczami nawet to działa
    Nie przenosi wartości ogniskowej, nie ma korekcji błysku z nadajnika w trybie manualnym itd... jest tylko automatyka eTTL oraz korekcja siły błysku z body... dziwne nie?
    czyli reasumując - połączenie jest w pełni użyteczne.

Brak korekcji błysku w manualu nie dziwi, bo to już z informacji producenta wynika, że działa tylko ze Speedlite EX II; natomiast przenoszenie ogniskowej czyli zoom palnika jest bez sensu jeśli lampa jest poza gorąca stopką (podobnie zresztą jak wspomaganie AF).

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    tak sobie mysłe że skoro chińczycy nie do końca ogarneli produkcje zwykłych wyzwalaczy [...] to z tymi przenoszącymi ttl też łatwo nie bedzie.
    wiesz, tu nie tyle jest problem z wyzwalaczami, co ze starą piatką.

Nie wiem, co jest nie tak z tym aparatem (bo zdjęcia robi fajne :-)), ale z dostępnych informacji wynika, że te wyzwalacze najlepiej funkcjonują z korpusami posiadającymi menu "Flash control" co jest równoznaczne ze srebrną stopką do lampy (zaczęło się to od 1DIII/40D/450D).

Bardzo zaskakująca jest natomiast poprawna współpraca tych wyzwalaczy z 350D + lampa Sigmy
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Czy te wyzawalacze mają możliwość wgrania poprzez usb nowego firmware jeśli takowy sie pojawi?
    nie.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

dziękuje za info. trochę lipa z tym firmware bo się w pewnym momencie może okazać że po upgrade firmware w puszce , przestaną z jakiś tam powodów działać.

Domyślnie

przyszedł mailing od dystrybutora:
    Cytat Zamieszczone przez mega-pixel.pl
    Zwracamy się z prośbą do klientów którzy stosują wyzwalacz Pixel
    TR-332 wraz z Canon 5D oraz lampą typu EXII (np. 580EX II, 430EX II)
    Użytkownicy u których w/w konfiguracja działa poprawnie prosimy o
    podanie wersji oprogramowania aparatu. Można to odszukać w Menu aparatu [MENU] -
    [USTAWIENIA - SET UP menu, okno koloru żółtego] Firmware Version - Select
    to update the firmware
    Bedzi to cenna informacja dla uzytkowników którzy mają problemy z
    poprawnym działaniem,
    Dziekujemy za pomoc.
    zatem koledzy: jacab1, t00mcio, mariush i inni posiadacze starego 5D - jaki macie firmware?
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    zgadza się, zawsze lampa miała priorytet nad body i jestem zaskoczony, że w przypadku wyzwalania bezprzewodowego może być inaczej.
    ja mysle ze to dosc logiczne, w przypadku polaczenia bezprzewodowego body nie ma polaczenia z lampa, nie odbiera od niej zadnych sygnalow, wiec musza dzialac obie korekcje na raz

dalsza dyskusja nt. działania korekty w Pocketach poszła do odpowiedniego wątku:
    http://canon-board.info/showthread.p...739#post802739
    porownania do PW beda tu na kazdym kroku, jest to nieuniknione i mysle ze nie ma sesnu ciagle przenosic
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

przyszedł mailing od dystrybutora:

Zatem koledzy: jacab1, t00mcio, mariush i inni posiadacze starego 5d - jaki macie firmware?
    1.1.1
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    1.1.1
    czyli ostatni.
    może spróbuj jakieś update wstecz?

z tego co pamiętam - masz 580 EX i EXII. Próbowałeś z jedną i drugą i z zadną nie działa?
    Pozdrowienia, Tomek

Domyślnie

tak - sprawdzałem obie lampy i na obu panował chaos.

PS. do mnie tez odezwał sie dystrybutor www.mega-pixel.pl i z tego co zrozumiałem wynika że kontaktują sie z producentem.
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może zdrapcie kawałek farby na stopce

Strona 13 z 67 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów