Pokaż wyniki od 1 do 10 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Mieszany widok

Domyślnie

To wyjasnie:
    - pracuję w studio na lampach ELFO 4 szt., rozumiem, że tu uzyskam krótkie czasy, nawet do 1/8000, normalnie uzywami Phottixów - ale czas tylko do 1/250 i brak przedbłysków,
    - na dworze mam 5 szt. Minolt 4000 chodzących w trybie manualnym z photixami z czasami do 1/250
    i Teraz pytanie:
    - czy w studio uzyskam przedbłysk wspomagający AF?
    - czy da radę sterować mocą lamp z body lub nadajnika?
    - czy jakąś namiastke automatyki regulacji mocy lamp względem pomiaru światła przez światłomierz dostanę?
    - czy pracując z minoltami otrzymam czasy krótsze niż 1/250 s?
    - czy będzie przedbłysk wspomagający AF przynajmniej z 1 grupy lamp?
    Podkreślam, że nie używam lamp systemowych.
    pozdr.
    gg: 6096145

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    To wyjasnie:
    - pracuję w studio na lampach ELFO 4 szt., rozumiem, że tu uzyskam krótkie czasy, nawet do 1/8000, normalnie uzywami Phottixów - ale czas tylko do 1/250 i brak przedbłysków,
    - na dworze mam 5 szt. Minolt 4000 chodzących w trybie manualnym z photixami z czasami do 1/250
    i Teraz pytanie:
    - czy w studio uzyskam przedbłysk wspomagający AF?

z tymi odbiornikami prawdopodobnie bez zadnej kombinacji uzyskasz krotkie czasy synchronizacji z lampami studyjnymi,

przedblysku nie bedzie, bo niby jak? i nigdy nie byll on do wspomagania AF
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebag Zobacz posta
    Mając np 5 sztuk EXII możemy je pogrupować dowolnie: np 1x w TTLu a pozostałe manualnie regulowane (ale z poziomu nadajnika); więcej lamp w TTLu, ale korekcja+/- jednakowo dla wszystkich (pracujących w TTLu).
    wielka szkoda ze nie mozna ustawic np dwie lampy 580EX II na odbiornikach na rozne grupy i sterowac korekcja blysku dla kazdej z grup osobna w ETTL

mam jeszcze prosbe czy zadziala taki myk, ze ustawiamy korekcje na jednej lampie -2EV a na drugiej bez korekcji, potem krecimy korekcja sily blysku w body i czy obie korekcje lampa i body beda sie sumowac?

np na lampe ustawimy -3EV a na body -2EV co w sumie da -5EV
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 14-04-2010 o 15:35 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów