Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: SAFARI - 20D i własnie z czym?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

borkomar - nie ma to jak autosugestia :wink: Sam siebie chcesz przekonać że 70-200TC to może wcale nie zły pomysł....otóż jest to cienki pomysł 100-400 da Ci znacznie więcej fanu i mniej stresu (qurcze czemu nie kupiłem 100-400 tyle kadrów przepadło) :wink: wyruszając w takie miejsce lepiej się zapożyczyć niż później żałować że coś nas ominęło.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    borkomar - nie ma to jak autosugestia :wink: Sam siebie chcesz przekonać że 70-200TC to może wcale nie zły pomysł....otóż jest to cienki pomysł 100-400 da Ci znacznie więcej fanu i mniej stresu (qurcze czemu nie kupiłem 100-400 tyle kadrów przepadło) :wink: wyruszając w takie miejsce lepiej się zapożyczyć niż później żałować że coś nas ominęło.
    NO wiem, wiem chyba przestane sobię tłumaczyć i zaczne myślec skąd wziąc $$$ na zabawki;-)
    Poza tym mam więcej "dylematów", miałem kupić 40d a w tym wypadku chyba lepiej zaopatrzec się w szkła, po powrocie zrobić reorganizację - niepotrzebne sprzedac i dopiero 40d zakupić.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 19-10-2007 o 10:56
    5D + L

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Długie szkło na safari sie bardzo przydaje - ale dużo zależy od tego, jakie to będzie safari. Większość safari w Kenii i Tanzanii jest organizowana przez lokalne firmy, które wożą pasażerów jeepami (i podjeżdżają na ok 20-25 metrów do zwierząt) - więc wtedy z 70-200 dajesz spokojnie radę. Poza tym przewodnicy dobrze wiedzą, gdzie akurat przebywają zwierzęta, więc nie mają problemu z ich wytropieniem.
    Chyba, że masz zamiar wynająć samochód i jeździć samemu - wtedy warto wziąć dłuższy obiektyw, bo prawdopodobnie nie podjedziesz tak blisko zwierząt.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Długie szkło na safari sie bardzo przydaje - ale dużo zależy od tego, jakie to będzie safari. Większość safari w Kenii i Tanzanii jest organizowana przez lokalne firmy, które wożą pasażerów jeepami (i podjeżdżają na ok 20-25 metrów do zwierząt) - więc wtedy z 70-200 dajesz spokojnie radę. Poza tym przewodnicy dobrze wiedzą, gdzie akurat przebywają zwierzęta, więc nie mają problemu z ich wytropieniem.
    Chyba, że masz zamiar wynająć samochód i jeździć samemu - wtedy warto wziąć dłuższy obiektyw, bo prawdopodobnie nie podjedziesz tak blisko zwierząt.
    Sam nie mam zamiaru jeździć.
    Będzie to mój pierwszy tego rodzaju wypad i nie chce zaliczyć skuchy na początku.
    Taki wariant z 70-200 by mnie bardzo satysfakcjinował - kupiłbym wtedy 40D nie dokupując żadnego szkła, ale jesli zabraknie mi tych 200mm to chyba sie poroje 8)
    5D + L

Uprawnienia umieszczania postów