Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 91

Wątek: SAFARI - 20D i własnie z czym?

Dopiero zaczyna Awatar besson
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski / Warszawa

Domyślnie

Jak wygląda dostępność alkoholi w Kenii. Głównie mnie interesuje whisky, lepiej kupować w Amsterdamie czy na miejscu?

Czy gdzieś można kupić w Polsce takie woreczki z grochem?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Alkohol w Kenii kupisz bez problemu, ale może być droższy niż w Amsterdamie. A co do woreczków - to kup sobie kilogram grochu, wrzuć w poszewkę od poduszki, zaszyj - i masz gotowy woreczek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Jeśli chodzi o mocniejsze to nie wiem ale mają całkiem dobre piwko - Tusker się zwie oraz wina z RPA w przystępnych cenach.
    .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Jeśli chodzi o mocniejsze to nie wiem ale mają całkiem dobre piwko - Tusker się zwie oraz wina z RPA w przystępnych cenach.
    Tusker jest dobry :-) ale chyba Safari jest lepsze - smak jak nasz Harnaś

A co do win to własnie takiego wielkiego wyboru nie ma (sam rok temu nastawiałem sie na te winka, bo są rewelacyjne) - może w Nairobi czy Mombasie w dużych sklepach będzie wiekszy wybór.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    ...może w Nairobi czy Mombasie w dużych sklepach będzie wiekszy wybór.
    W Mombasie wystarczy busiarzom rzucic haslo Nakumatt. Taki supermarket kenijski. Tam jest w czym wybierac
    .

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez besson Zobacz posta
    Jak wygląda dostępność alkoholi w Kenii. Głównie mnie interesuje whisky, lepiej kupować w Amsterdamie czy na miejscu?
    Ja piłem whysky lokalne.
    Mają całą serię alkoholi tego samego producenta, w identycznych butelkach, z różną naklejką - jest gin, rum, wódka i owa whysky. Ich jakość jest...dość kiepska. To ich piwo to sikacz.
    W barze hotelowym kupiliśmy Jacka Danielsa, ewidentna podróba
    Aha, o ile to się nie zmieniło, to na pokład samolotu, do podręcznego, nie weźmiesz dużej butelki alko.
    Biegam, bo lubię

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Aha, o ile to się nie zmieniło, to na pokład samolotu, do podręcznego, nie weźmiesz dużej butelki alko.
    Weźmiesz, o ile kupisz przed ostatnim odcinkiem podróży, na lotnisku w strefie bezcłowej (coś wspominałeś o Amsterdamie) - spokojnie możesz brac 1litr na osobę.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Weźmiesz, o ile kupisz przed ostatnim odcinkiem podróży, na lotnisku w strefie bezcłowej (coś wspominałeś o Amsterdamie) - spokojnie możesz brac 1litr na osobę.
    To fakt, chociaż w lepiej jest np. kupić 4*0,25 l w piersiówkach - docenisz na miejscu jaka to wygoda - w rezerwatach, zwłaszcza przy upale strasznie sie pic chce

Bywalec

Domyślnie Obiektyw do Kenii- prośba o radę.

Witam,

Ponieważ w najbliższym czasie wybieram się do Kenii postanowiłem odświeżyć ten temat. Stoję przed dylematem wyboru obiektywu. Chodzi głównie o szkło na Safari, biorę pod uwagę: 100-400L oraz 28-300L. Proszę o jakieś wskazówki który z obiektywów (a właściwie zakresów 28-100mm czy 300-400mm) będzie bardziej przydatny w Kenii Znalazłem informacje iż ze względu na duża ilość piasku w powietrzu w czasie safari raczej nie zaleca się zmiany obiektywów a nie wiem czy 100mm to w niektórych sytuacjach nie będzie zbyt dużo Czy zdarzają się sytuacje kiedy zwierzęta podejdą tak blisko samochodu że zakres 28-100 staje się bardzo przydatny Obiektyw używany będzie z cropem (7D). Kolejnym problemem jest to iż w polskim Internecie jest bardzo mało informacji na temat szkła 28-300L i nie mam pojęcia jak oceniana jest jego jakość optyczna. Czy w zakresie 100-300 jest znacznie gorsza od obiektywu 100-400L, oraz jak obiektyw ten spisuje się na krótkim końcu
    Obiektyw 100-300L jest bardzo chwalony i przez wielu uważany za idealny właśnie do tego typu zdjęć natomiast na temat 28-300 ciężko znaleźć jakikolwiek opinie.
    Domyślam się też, że w warunkach panujących w Keni niezbędny będzie filtr polaryzacyjny
    Pozdrawiam
    Daniel
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

100-400L jest bardzo fajny, ale na safari bym pompki nie bral.
    Polar zdecydowanie sie przyda.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów