Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: SAFARI - 20D i własnie z czym?

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Khazad
    A może sigme 170-500 ? troche ciemna ale w Afryce bedzie jasno. Nie jest też za drogo ale nie wiem jak z jej jakoscia
    Jakosc jest bardzo dobra,w koncu to APO.Autofokus dziala nie tak dobrze jak w 135-400 i moze "huntingowac" ale to stosunkowo "tanie" szklo jak na mozliwosci,ktore oferuje.Przy zalozeniu,ze sie juz i tak splukales na wyjazd,zakupienie jakiejkolwiek innej 500-tki jak np. Tamron 200-500, nie bedzie dla Ciebie intratnym rozwiazaniem.Kup lepiej wiecej kart i wiecej filmow,a na pewno obliczona przewidywana ich liczbe przemnoz x 2...
    Jesli zrobisz udana fote,to nikt nie bedzie wnikal czy zrobiles ja z L-ki czy
    Smiena 8M bedac 2 metry od ziewajacego tygrysa...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

decyzja zapadła, z usa juz jedzie 100-400 L i grip do 20D (bo ponoc długie szkła z IS lubiac sobie pozrec prądu z ktorym ponoc moze byc krucho a i chwyt zdaje sie lepszy, cała reszta typu CF i dodatkowe akumulatory o dziwo okazały sie tansze na allegro

extendera sobie darowałem bo i bez niego ten zoom jest dosc ciemny...

bonusowo: analogowe eosy 5 i 30 tak zeby wszystkie szkła były cały czas podpięte do jakiego body i 20 rolek ektachromów E100VS

jeszcze tylko na giełdzie trzeba sie za jakims monopodem - pewnie manfrotto rozejrzec i chyba bedzie komplet

dzięki wszytskie za sugestie

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rev
    decyzja zapadła, z usa juz jedzie 100-400 L i grip do 20D (bo ponoc długie szkła z IS lubiac sobie pozrec prądu z ktorym ponoc moze byc krucho a i chwyt zdaje sie lepszy, cała reszta typu CF i dodatkowe akumulatory o dziwo okazały sie tansze na allegro

extendera sobie darowałem bo i bez niego ten zoom jest dosc ciemny...

bonusowo: analogowe eosy 5 i 30 tak zeby wszystkie szkła były cały czas podpięte do jakiego body i 20 rolek ektachromów E100VS

jeszcze tylko na giełdzie trzeba sie za jakims monopodem - pewnie manfrotto rozejrzec i chyba bedzie komplet

dzięki wszytskie za sugestie
    z mojego doświadczenia aku no name dość szybko tracą pojemność, na wyjeździe 5 tygodniowym nie zawodził mnie, poza firmowym, wyłącznie aku GP, ale kosztował 120 zł...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    z mojego doświadczenia aku no name dość szybko tracą pojemność, na wyjeździe 5 tygodniowym nie zawodził mnie, poza firmowym, wyłącznie aku GP, ale kosztował 120 zł...
    Z mojego doswiadczenia (chodzi o 350d) wynika, ze japonskie 'no names' (jakies premium gold, 7,2v 1000mAh) trzymaja zdecydowanie dluzej niz oryginalne canonnowskie aku.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    U mnie bp-511 kupione za jakies grosze na allego trzyma rownie dlugo jak oryginal. Jesli sa roznice to tak minimalne ze ciezko stwierdzic. Poza tym 30 zl to nie taka duza cena zeby nie mozna bylo wziac ze 4 sztk na wszelki wypadek.

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Ja też nie stwierdziłem żeby oryginalna bateria trzymała znacznie dłużej niż japońskie odpowiedniki które są dużo tańsze i można ich kupić kilka za cenę jednego oryginalnego, ale mają jedną dość dużą wadę nie można ich doładowywać

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    Ja też nie stwierdziłem żeby oryginalna bateria trzymała znacznie dłużej niż japońskie odpowiedniki które są dużo tańsze i można ich kupić kilka za cenę jednego oryginalnego, ale mają jedną dość dużą wadę nie można ich doładowywać
    nigdy nie doładowuję baterii, mam trzy aku i zmieniam je jak padną mi totalnie,

po jakimś czasie "digital",którego mam zaczął tracić moc wyraźnie szybciej trzyma od 30 do 50% tego, co oryginał lub GP

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

(...) ale mają jedną dość dużą wadę nie można ich doładowywać
    Jak nie, jak tak! Moje zamienniki mozna doladowywac (o czym informuje takze instrukcja)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tego typu akumulatory mozna bez problemu doladowywac o czym wielkokrotnie pisal Jurek Plieth a on z racji wykonywanego zawodu chyba wie o czym mowi

Ja osobiscie doladowuje jak tylko mam ochote i jeszcze nie zauwazylem niegatywnych efektow. Poza tym nawet jak po 2 latach pojemnosc spadnie o polowe to sie kupi za kolejne 20 zl nowke i po problemie.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 27-09-2005 o 23:22

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Jak nie, jak tak! Moje zamienniki mozna doladowywac (o czym informuje takze instrukcja)
    Całkiem możliwe że można doładowywać, ja kupiłem sobie 2 nieoryginalne i jedną z nich doładowywałem to mi padła po kilku ładowaniach. Wcześniej robiłem zdjęcia na lekkim mrozie ok. -2C więc myślałem że to przez zimno, ale doczytałem w instrukcji że nie można ich doładowywać a przy -2C to na pewno nic nie mogło się im stać. Moje baterie kupowałem jakieś 2 lata temu więc możliwe że teraz nawet najtańszy zamiennik mają możliwość doładowywania. Ja w każdym bądź razie tej drugiej która mi została nie doładowywuje i już od 2 lat bardzo dobrze się spisuje.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów