Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Photomatix czy Machinery?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Duczyński raczej nie korzysta z żadnego z wyżej wymienienionych programów - bardziej bawi się na warstwach (jeżeli w ogóle, może to po prostu dobrze użyte połówki).
    Połówki,albo wielokrotna ekspozycja.
    Bez polara też nie ruszy (niekiedy).
    I żmudne składanie softem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Maciej Duczyński korzysta z Photomatixa http://www.hdrsoft.com/gallery/gallery.php?id=5&gid=0.

Ja ze swojej strony polecam wypróbowanie programu SNS-HDR w ostatniej wersji (0.9.7.10), który naturalnie wyglądające obrazy HDR, generuje w pełni automatycznie. Zachęcam do obejrzenia przykładowej galerii.
    Niezłe zdjęcia. To jest to co wyszło z SNS-HDR, czy poddałeś je jeszcze dodatkowej obróbce? Rozumiem że zdjęcia składowe musiały być jeszcze dobrze zrobione.

Jeszcze pytanie do Janusz Body.Gdzie można tą książkę dostać i czy jest ona wydawana również w naszym języku?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario3 Zobacz posta
    Niezłe zdjęcia. To jest to co wyszło z SNS-HDR, czy poddałeś je jeszcze dodatkowej obróbce? Rozumiem że zdjęcia składowe musiały być jeszcze dobrze zrobione.
    Obrazy zamieszczone w galerii (także w wersji Full HD), zostały wygenerowane automatycznie w programie SNS-HDR i nie były później obrabiane. Materiał źródłowy został wykonany przez Mark'a D. Fairchild'a i można samemu ocenić jak wygląda. Źródłowe pliki w formacie OpenEXR, dostępne są na jego stronie.

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Duczyński ładne foty robi, ale czasem efekt redukcji jasności partii jasnych jest zbyt wielki - co skutkuje "osmolonymi" chmurami. Technika HDR to potężna broń, ale trzeba jej używać z równie potężnym wyczuciem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ta galeria SNS-HDR robi niezłe wrażenie, co do rozpiętości tonalnej, upakowanej w 8-bitowej przestrzeni.
    Ostatnio edytowane przez Sempoo ; 23-11-2009 o 12:51 Powód: Automerged Doublepost
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario3 Zobacz posta
    ...
    Jeszcze pytanie do Janusz Body.Gdzie można tą książkę dostać i czy jest ona wydawana również w naszym języku?
    http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss?...ndbook&x=0&y=0

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Polecam pozycję z powyższego linka. Mam, poczytałem 2x i naprawdę polecam... Nie bójcie się początku gdzie dość dużo wyjaśnień w oparciu o matematykę... Czaszki w oczach były (moje zdolności matematyczne były oceniane na miernie i w porywach dostatecznie), jednak na spokojnie można to ugryźć nawet jak się nie jest cyfronem... Podsumowując bardzo fajna książka o HDRi. Pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów