"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Te gumy dobrze łapie klej do rur PCV mnie się odklejały gumy od obiektywu ale jakoś się przyzwyczaiłem. Znajomy robi już rok D700 i nic mu się nie odkleja.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Himi , ale co z tego wynika? Zawiodles sie? czy moze wrecz odwrotnie?
Ja wczoraj do D700 wrzucilem kilka profilow kolorystycznych. Przyznam, ze profile z D2X poprawiaja slynne juz dominanty zolcieni czy zieleni. W tej chwili jest kolo 13 profilow ktore mozna zaladowac w aparat i wybrac najbardziej korzystne (to tak a propos narzekan na kolorystyke Nikona)
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
No az tak nie wglebialem sie w gielde... Ale fakt faktem , ze 14-24 Nikkora czaruje i to skutecznie! Kiedys pewnie i moja torbe zasili i zmieni siostre Sigme 12-24.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
14-24 już do mnie leci. A dziś bawię się zakupioną właśnie 50/1,4G. Zamiotła pod dywan swoją cenową rówieśniczkę z C (50/1,4). 50L nie miałem, chciałem kupić, ale mi odradzano - że optycznie nie tak dobra jak inne stałe L (24, 35) i niepewna AF-owo.
50-tka nikona jest po prostu taka, jak powinna być. Dość szybka (szybsza od 50/1,c), cicha (jakL), precyzyjna bardzo i ostra od 1,4.
Strzela tak - jpg z puszki, żaden tam ostrzony NEF... http://img268.imageshack.us/img268/8868/mih9300.jpg
Ja nie mam pytać. Dla samego 14-24 i tej 50mm warto kupić pełną klatę N.
Pół dnia w szopie siedziałem na tymTak sprawdzałem BF/FF wszystkich swoich canonów. To stara pergola przed moim domem
A tak serio to wyplute z puszki wprost na forum. Af nie machnął się ani na milimetr przy pełnym otwarciu.
Tak jak lubię nikona to ten sampel wcale wrażenia nie robi, myślę że bardzo porównywalne do canona czy sigmy.