i nie bedziemy za toba tesknic...
i nie bedziemy za toba tesknic...
Ale po co te komentarze? Niech sobie Himi robi co chce, jego prywatna sprawa. Nawet jeśli to ukryta forma handlu to także nie my powinniśmy z tego rozliczać, trochę taka mentalność psa ogrodnika wychodzi.
By nie było że bronie bezkrytycznie - też mi się ostatnie agresywne wypowiedzi nie podobają ale po co to ciągnąć? Szkoda czasu, żyjcie i dajcie żyć.
Naps, wypowiadaj się za siebie. Ja cenię opinie Michała. Luźno lata mi to czy miesza sprzętem dla przyjemności czy handluje. Jak mam dylemat czy jakieś szkło dobrze współpracuje z jakimś body albo czy zmiana body ma sens wiem, że w wypowiedziach himi znajdę jakiegoś hinta. Wyrzuciliście już z forum VanMurdera, teraz pozbywacie sie może niełatwego ale fajnego człowieka. Czemu taki najazd na niego.
Żeby nie było off-top. Miałem w łapkach 7d i uważam, że do problemu zabieramy się od **** strony. To że oba body mają poziomice i duży wizjer nie znaczy, że można je porównywać. Jedno to FF drugie to szybka bestia z przeładowaną matrycą
No cóż chyba mod bedzie miał co robić.
W kwestii Himi to ja jednak uważam, że to jego prywatna sprawa co robi i co sprzedaje dlatego nic nam do tego.
W kwestii porównania 7D i D700 to jest to dość abstrakcyjny temat ale w sumie czemu tego nie robić?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Prywatna sprawa przestaje być prywatną w momencie, gdy otwiera się takie wątki.
Nie wiem kto tak naprawdę zawinił, niech się tym sąd zajmuje, ale przyjęcie bez zastrzeżeń jednej wersji wydarzeń (bo to przecież znany forumowicz) jest mało rozsądne.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chciałem wrócić do tematu 7D - D700 i poradzić się.
Otóż aktualnie mam Canona 24-105/4L oraz 85/1.8 i stoję przed wyborem body, po sprzedaży poprzedniego. Rozważam tylko dwie możliwości:
1. Canon 7D
2. Nikon D700
W przypadku opcji pierwszej zostaję z obiektywami, które mam - to plus. Dodatkowo zyskuję (względem poprzedniej puszki - 50D) lepszy AF, filmowanie. W przypadku opcji 2 do body dokupię w pierwszej kolejności 85/1.8 i 50/1.4g lub 35/1.8.
Fotografuję głównie moje dzieci (portrety i stąd wzrok ku FF) - nic zarobkowego. W poprzedniej puszce brakowało mi uzywalnego wysokiego ISO (nie lubię błyskać).
Mam pytanie co radzicie - warto zmienić system na D700, czy jednak zostać z 7D i optyką, którą mam? Nie potrzebuję matrycy z dużą ilością piksli i 12mp mi w zupełności wystarczy. Jednak bardzo odpowiadało mi to co wypluwał z siebie 50D (i ogółnie Canon), wiec nie chcę załować zmiany. 5D II nie wchodzi w grę - próbowałem i nie pasuje mi niestety (za duża matryca, za wąskie pola AF i boczne gorsze niż w 50D).
Pzdr
Pomyśl nad używanym 5D, do Twoich celów ja bym sie poważnie nad nim zastanowił, szkła masz. Mozna jeszcze znaleźć w stanie bdb.
IMO obrazek ładniejszy (posiadacze D700 tworzą nawet profile do swoich aparatów aby kolory były jak w piątce).
No ale jeśli chodzi o wysokie ISO to tu D700 wygrywa. Pytanie na jak wysokim będziesz często robił ...Pozdrawiam