A ja mam pytanie (przepraszam, jeśli już było) jak jest zrobione ISO 50? Zdażyło mi się to kilka razy (nieomal przypadkowo) użyć i zauważyłem dość widoczną różnicę detali między ISO 50 a 100.
to trafiony wybor. Jestem bardzo zadowolony i nie mam zadnych zastrzezen.
jest ok, jednak ma on kilka/sporo wad.
musialem, bo to to najtanszy FF Canona, ale za te pieniadze moglby byc o wiele lepszy.
zamiast nieuzytecznych dodatkow, mogliby wiecej dopracowac wazniejsze rzeczy.
jest on gorszy od Marka I. Zastanawiam sie nad zmiana body/systemu.
A ja mam pytanie (przepraszam, jeśli już było) jak jest zrobione ISO 50? Zdażyło mi się to kilka razy (nieomal przypadkowo) użyć i zauważyłem dość widoczną różnicę detali między ISO 50 a 100.
Puszka spełnia wszystkie moje zawodowe wymagania ... jedna rzecz mnie tylko wpienia ... dlaczego wężyk spustowy jest wyprowadzony do przodu? Wcześniej pracowałem na 20D i tam jest wyprowadzony do tyłu i to mi bardziej pasuje.
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
możesz to przetłumaczyć, bo nie rozumiem o co Ci chodziło..
co do jakości to mnie nie dziwi że kręcą tym filmy bo jakość jest naprawdę rewelacyjna.. jeśli biorą się za to OPERATORZY FILMOWI to tylko dobrze świadczy o puszce i jej możliwościach, natomiast narzekają na tryb filmowy (np. brak AF) ci którzy kupują tą puszkę żeby fotki cyknąć i filmik nakręcić jednocześnie np. na weselu- czyli "kamerzyści" i "kameruni"
- którzy wszystko na automacie by chcieli robić, a Canon chyba przewidział to dla segmentu który do RedOne wzdychał ale go stać nie było...
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Oglądam jeszcze raz to, co machnąłem 5d2 - przyznaję, jak trafi - jest dobrze. Ale ja i tak wolę duży piksel 5d1.
Sluchajcie - kazdy kupuje sprzet dla siebie. Dajcie sobie spokoj z wysmiewaniem i ironizowaniem. To wolny kraj a mBank cokolwiek myslal przy zakupie tego body, to jego indywidualna sprawa do ktorej nikogo przeciez nie namawial.
Opisujcie prosze swoje odczucia odnosnie uzytkowania 5D Mark II a nie decyzji uzytkownikow co do wyboru, co? Pliiiiisssss ;-)
Już wiem co nieco o tym forum - postaram się więcej gaf nie popełniać. Na forum można pytać o wszystko, a w odpowiedzi usłyszeć: przeszukaj forum, lub nie usłyszeć odpowiedzi wcale.
Pisząc o Canonie można pisać tylko dobrze... I najważniejsze nie dać się wciągnąć w dyskusję o wyższości innego sprzętu nad Canonem. A jeżeli ktoś zada pytanie w stylu co myślisz o Canonie - odpowiedź jedyna słuszna to brak odpowiedzi lub same pochwały.
Z poważaniem,
mBak
D703|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|
5D Mark II|24-70/2.8L|85/1.2L II|24/1.4L II|15/2.8
Które?Możesz podać kilka przykładów, tak powiedzmy do 20kPLN?
Zaznaczam: nie chodzi mi o: wygodę, AF, metering, dostępne złącza, formaty, oprogramowanie... i tysiąc innych rzeczy w których 5D(2) "jako kamera" ssie i rzeczywiście trzeba być masochistą, żeby go używać. Pytam konkretnie, o "jakość obrazowania" - w sensie: plastyka (głębia ostrości), obraz przy czułościach rzędu ISO3200 itp.