Zobacz wyniki ankiety: Kupilem/uzywam Canona 5D Mark II i wg mnie:

Głosujących
123. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Opinia o moim Canonie 5D Mark II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    mało kreatywne do FF -za ciemne-nie odcinają postaci od tła
    No co ty. Wystarczająco kreatywne jest tylko 50/1.0.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Czemu ma służyć ten zestaw bezsensownych pytań ?? Przypomina to ankietę blondyny w supermarkecie. Jedyne co mi do głowy przychodzi to karma dla troli.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Czemu ma służyć ten zestaw bezsensownych pytań ?? Przypomina to ankietę blondyny w supermarkecie. Jedyne co mi do głowy przychodzi to karma dla troli.
    a najfajniej jak w wątku udzielają się posiadacze innych sprzętów niż ww

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    a marchew po ile??

To jest prawda, że przy szkłach f4 to różnicy dużej nie będzie - jedynie w pokryciu kadru no i takie niuanse jak cienie i szczegóły bieli. Ja tam dużej różnicy i w szkłach 2.8 nie widzę ale 1.4, 1.8 to owszem i to ogromną. Poza tym jak się używa FF a potem się oko do 40D przyłoży to wszystko takie miniaturowe się wydaje :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany

Domyślnie

Goomis-ja mam dylemat -chcę zakupić fisza-ale tak się zastanawiam-mieć taki zestaw jak Ty-czyli do 40-tki,czy juz kupować do 5-kti

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miałem (jeszcze mam) 40D. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 5DII. Wahałem się do końca, czy dobrze robię, bo to jednak kupa kasy... Wyprzedałem się z EF-Sowych zoomów i zostawiłem sobie zestaw minimum - 85 1.8 i 35L. Po chwili zabawy i odnalezieniu szczęki wiem już, że sprzętowo nic mi więcej nie potrzeba (no może jakieś UWA z czasem ;-)). Obrazek miażdży (to mleko w bokehu, mniam!). AF trafia bardzo dokładnie. Dotego IMAX w wizjerze Nie no, jestem normalnie zachwycony!!!
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Miałem (jeszcze mam) 40D. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 5DII. Wahałem się do końca, czy dobrze robię, bo to jednak kupa kasy... Wyprzedałem się z EF-Sowych zoomów i zostawiłem sobie zestaw minimum - 85 1.8 i 35L. Po chwili zabawy i odnalezieniu szczęki wiem już, że sprzętowo nic mi więcej nie potrzeba (no może jakieś UWA z czasem ;-)). Obrazek miażdży (to mleko w bokehu, mniam!). AF trafia bardzo dokładnie. Dotego IMAX w wizjerze Nie no, jestem normalnie zachwycony!!!
    no, to teraz 40d szybko sprzedaj bo traci na wartości i jak za pół roku się kapniesz że zrobiłeś nim może 10 fotek to parę stów w plecy będziesz - uwierz mi na słowo bo miałem tak samo - tyle że jeszcze ze starą 5ką i 40ką..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 22-12-2009 o 21:48
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

40D oczywiście trafi wkrótce na giełdę ;-)
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Gratulacje:-)
    Poszedłem tą samą drogą....może tylko jestem mniej ekspresyjny:-)
    A co sprawiło, że "szczęka ci opadła"? Tylko tam z ciekawości pytam, bo nie miałem takiego efektu:-)

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla mnie tez nie ma dobrej odpowiedzi heh

Mialem jednoczesniej 5d1 i 5d2 ( zmienilem jedno 5d1 po prostu ) no i coz mialem je tydzien , podziekowalem. Generalnie patrzac na swoje potrzeby za dwukrotnie wieksza kase nie dalo mi duzo nowego. AF dla mnie jest ten sam , co z tego ze zmienili sofcik i niby celniejszy , dziala tak samo , nadal jest jeden pkt - wiec od kitu , mogli dac 6 szt krzyzowyc rozlozonych w miare i bylo by "cos". Niby ISO wieksze , bo jest 6400 uzyteczne , maly plus , bo jak sie okazuje mozna wyciagnac iso3200 ze starej piatki i nie ustepuje jakos , nie mowiac ze roznice iso 3200 w starej i nowej ( po przeskalowaniu ) jest zadna. W koncu normalny wyswietlacz w nowej , troche tego brak w starej ale daje rady , nie to co 40D. Pare dupereli w zmianie klawiszologi na plusik. I bydzie tego tyle. Wiec ja nie widzialem powodu placic drugie 4500 zl za to nowe wypasione body. Wolalem za to miec 24L np.

Tak czy owak jak kogos stac niech bierze nowa piatke , filmy wciagaja , fajna zabawka sie robi, jak ktos sie liczy z kasa , jak wiadomo samym body duzo sie nie zrobi , to lepie przemyslec sprawe.
    no comment...

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów