to trafiony wybor. Jestem bardzo zadowolony i nie mam zadnych zastrzezen.
jest ok, jednak ma on kilka/sporo wad.
musialem, bo to to najtanszy FF Canona, ale za te pieniadze moglby byc o wiele lepszy.
zamiast nieuzytecznych dodatkow, mogliby wiecej dopracowac wazniejsze rzeczy.
jest on gorszy od Marka I. Zastanawiam sie nad zmiana body/systemu.
Czemu ma służyć ten zestaw bezsensownych pytań ?? Przypomina to ankietę blondyny w supermarkecie. Jedyne co mi do głowy przychodzi to karma dla troli.
a marchew po ile??
To jest prawda, że przy szkłach f4 to różnicy dużej nie będzie - jedynie w pokryciu kadru no i takie niuanse jak cienie i szczegóły bieli. Ja tam dużej różnicy i w szkłach 2.8 nie widzę ale 1.4, 1.8 to owszem i to ogromną. Poza tym jak się używa FF a potem się oko do 40D przyłoży to wszystko takie miniaturowe się wydaje :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Goomis-ja mam dylemat -chcę zakupić fisza-ale tak się zastanawiam-mieć taki zestaw jak Ty-czyli do 40-tki,czy juz kupować do 5-kti
Miałem (jeszcze mam) 40D. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 5DII. Wahałem się do końca, czy dobrze robię, bo to jednak kupa kasy... Wyprzedałem się z EF-Sowych zoomów i zostawiłem sobie zestaw minimum - 85 1.8 i 35L. Po chwili zabawy i odnalezieniu szczęki wiem już, że sprzętowo nic mi więcej nie potrzeba (no może jakieś UWA z czasem ;-)). Obrazek miażdży (to mleko w bokehu, mniam!). AF trafia bardzo dokładnie. Dotego IMAX w wizjerzeNie no, jestem normalnie zachwycony!!!
Body, stałki, zoomik
Ostatnio edytowane przez arturs ; 22-12-2009 o 21:48
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
40D oczywiście trafi wkrótce na giełdę ;-)
Body, stałki, zoomik
Dla mnie tez nie ma dobrej odpowiedzi heh
Mialem jednoczesniej 5d1 i 5d2 ( zmienilem jedno 5d1 po prostu ) no i coz mialem je tydzien , podziekowalem. Generalnie patrzac na swoje potrzeby za dwukrotnie wieksza kase nie dalo mi duzo nowego. AF dla mnie jest ten sam , co z tego ze zmienili sofcik i niby celniejszy , dziala tak samo , nadal jest jeden pkt - wiec od kitu , mogli dac 6 szt krzyzowyc rozlozonych w miare i bylo by "cos". Niby ISO wieksze , bo jest 6400 uzyteczne , maly plus , bo jak sie okazuje mozna wyciagnac iso3200 ze starej piatki i nie ustepuje jakos , nie mowiac ze roznice iso 3200 w starej i nowej ( po przeskalowaniu ) jest zadna. W koncu normalny wyswietlacz w nowej , troche tego brak w starej ale daje rady , nie to co 40D. Pare dupereli w zmianie klawiszologi na plusik. I bydzie tego tyle. Wiec ja nie widzialem powodu placic drugie 4500 zl za to nowe wypasione body. Wolalem za to miec 24L np.
Tak czy owak jak kogos stac niech bierze nowa piatke , filmy wciagaja , fajna zabawka sie robi, jak ktos sie liczy z kasa , jak wiadomo samym body duzo sie nie zrobi , to lepie przemyslec sprawe.
no comment...