Zobacz wyniki ankiety: Kupilem/uzywam Canona 5D Mark II i wg mnie:

Głosujących
123. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 94

Wątek: Opinia o moim Canonie 5D Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mBak Zobacz posta
    Już wiem co nieco o tym forum - postaram się więcej gaf nie popełniać. Na forum można pytać o wszystko, a w odpowiedzi usłyszeć: przeszukaj forum, lub nie usłyszeć odpowiedzi wcale.
    Pisząc o Canonie można pisać tylko dobrze...
    tu się mylisz..
    wystarczy tylko sensownie coś argumentować nie na zasadzie "moja racja jest najlepsza bo jest najmojsza"..
    i wcale tak gremialnie Canon chwalony nie jest..
    opatrz sobie na inne fora - jeśli nie ma grubszej awantury i nie sypią się wyzwiska i inne takie to tu nie ma cenzury.
    Do tego Canon nie sponsoruje w żaden sposób tego forum czy jego właścicieli jak to ma miejsce na forach nikona, sony czy olympusa więc nie mamy w sumie interesu żeby tak canona chwalić - jak będziemy narzekać to kolejne modele będą lepsze a tak spoczną na laurach (tu sam się łudzę że ktoś z canona te wypociny nasze czyta bo tak naprawdę mają nas w d...), więc poczytaj sobie jeszcze parę dni forum to może zdanie zmienisz.. a jak nie to trudno, płakać nie będziemy..
    a co do odsyłania do szukania to spróbuj co parę dni to samo pisać kolejnemu gościowi co dopiero co się zarejestrował i nie chce mu się użyć przycisku "szukaj" albo nawet zajrzeć do przyklejonych wątków - na temat "jaki obiektyw do portretów" albo "mam 3 tysiące, co kupić"

Cytat Zamieszczone przez mBak Zobacz posta
    I najważniejsze nie dać się wciągnąć w dyskusję o wyższości innego sprzętu nad Canonem. A jeżeli ktoś zada pytanie w stylu co myślisz o Canonie - odpowiedź jedyna słuszna to brak odpowiedzi lub same pochwały.
    A wcale że nie - np. Canon nie ma odpowiednika znakomitego 14-24mm - za to szkło wielu "canonierów" dałoby się pociąć , a niektórzy tylko dla niego kupują d700 z 14-24. popatrz na wątki dotyczące 50/1.2, sprzętu do ślubów i całe mnóstwo innych..

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Ironia skierowana do kolegi mBak ktory kupil 5D jedynie dla filmowania mimo ze kamery sa lepsze w obrazowaniu. Jego opinia, ma prawo, ale jak widac jest sporo osob z odmienna opinia. Dziwi tylko ze nie kupil 7D albo GH1 za mniejsza $$.
    właśnie, Muflon i Kolekcjoner postawili chyba właściwe pytanie..
    co do tych kamer które obrazują tak samo albo podobnie to chyba najbliżej będzie właśnie do RedOne o którym wcześniej pisałem - tyle że ceny podstawowych klocków są w okolicach które wymieniliście czyli 20-25 tysięcy - tyle że dolarów (i od tego pułapu zaczyna się dopiero zabawa )
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 22-11-2009 o 23:07
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów