Zobacz wyniki ankiety: Kupilem/uzywam Canona 5D Mark II i wg mnie:

Głosujących
123. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: Opinia o moim Canonie 5D Mark II

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

A ja mam pytanie (przepraszam, jeśli już było) jak jest zrobione ISO 50? Zdażyło mi się to kilka razy (nieomal przypadkowo) użyć i zauważyłem dość widoczną różnicę detali między ISO 50 a 100.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Puszka spełnia wszystkie moje zawodowe wymagania ... jedna rzecz mnie tylko wpienia ... dlaczego wężyk spustowy jest wyprowadzony do przodu? Wcześniej pracowałem na 20D i tam jest wyprowadzony do tyłu i to mi bardziej pasuje.
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Co do jakosci filmowania, dziwny jest fakt ze 5D jest zatrudniany w tej roli do wielu komercyjnych produkcji mimo ze operatorzy klna na czym swiat stoi majac na uwadze uwage (jej brak) uzytkownia w zastosowaniach filmowych. Masochisci?
    możesz to przetłumaczyć, bo nie rozumiem o co Ci chodziło..

co do jakości to mnie nie dziwi że kręcą tym filmy bo jakość jest naprawdę rewelacyjna.. jeśli biorą się za to OPERATORZY FILMOWI to tylko dobrze świadczy o puszce i jej możliwościach, natomiast narzekają na tryb filmowy (np. brak AF) ci którzy kupują tą puszkę żeby fotki cyknąć i filmik nakręcić jednocześnie np. na weselu - czyli "kamerzyści" i "kameruni" - którzy wszystko na automacie by chcieli robić, a Canon chyba przewidział to dla segmentu który do RedOne wzdychał ale go stać nie było...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    możesz to przetłumaczyć, bo nie rozumiem o co Ci chodziło..

co do jakości to mnie nie dziwi że kręcą tym filmy bo jakość jest naprawdę rewelacyjna.. jeśli biorą się za to OPERATORZY FILMOWI to tylko dobrze świadczy o puszce i jej możliwościach, natomiast narzekają na tryb filmowy (np. brak AF) ci którzy kupują tą puszkę żeby fotki cyknąć i filmik nakręcić jednocześnie np. na weselu - czyli "kamerzyści" i "kameruni" - którzy wszystko na automacie by chcieli robić, a Canon chyba przewidział to dla segmentu który do RedOne wzdychał ale go stać nie było...
    Ironia skierowana do kolegi mBak ktory kupil 5D jedynie dla filmowania mimo ze kamery sa lepsze w obrazowaniu. Jego opinia, ma prawo, ale jak widac jest sporo osob z odmienna opinia. Dziwi tylko ze nie kupil 7D albo GH1 za mniejsza $$.

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mBak Zobacz posta
    Ja porównam 5D Mark II do D700

Wady 5D MK II:
    - brak możliwości zablokowania ustawionego czasu (możliwość przypadkowej zmiany),
    - brak możliwości ograniczenia działania Auto ISO do ustalonego wcześniej poziomu,
    - brak funkcji automatycznego robienia zdjęć co zadany interwał czasowy.

Zalety 5D MK II:
    - możliwość kręcenia filmów HD.

Nikona D700 używam od dawna, Canona od kilku dni.

Ja bym dodał jeszcze, że nie robi kawy ani lodów ;-P brandzlotechnika

Zablokowany

Domyślnie

Oglądam jeszcze raz to, co machnąłem 5d2 - przyznaję, jak trafi - jest dobrze. Ale ja i tak wolę duży piksel 5d1.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Sluchajcie - kazdy kupuje sprzet dla siebie. Dajcie sobie spokoj z wysmiewaniem i ironizowaniem. To wolny kraj a mBank cokolwiek myslal przy zakupie tego body, to jego indywidualna sprawa do ktorej nikogo przeciez nie namawial.

Opisujcie prosze swoje odczucia odnosnie uzytkowania 5D Mark II a nie decyzji uzytkownikow co do wyboru, co? Pliiiiisssss ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Już wiem co nieco o tym forum - postaram się więcej gaf nie popełniać. Na forum można pytać o wszystko, a w odpowiedzi usłyszeć: przeszukaj forum, lub nie usłyszeć odpowiedzi wcale.
    Pisząc o Canonie można pisać tylko dobrze... I najważniejsze nie dać się wciągnąć w dyskusję o wyższości innego sprzętu nad Canonem. A jeżeli ktoś zada pytanie w stylu co myślisz o Canonie - odpowiedź jedyna słuszna to brak odpowiedzi lub same pochwały.

Z poważaniem,
    mBak
    D703|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|
    5D Mark II|24-70/2.8L|85/1.2L II|24/1.4L II|15/2.8

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    A ja mam pytanie (przepraszam, jeśli już było) jak jest zrobione ISO 50? Zdażyło mi się to kilka razy (nieomal przypadkowo) użyć i zauważyłem dość widoczną różnicę detali między ISO 50 a 100.
    No własnie, też jestem ciekawy co daje nam ISO 50 ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Ironia skierowana do kolegi mBak ktory kupil 5D jedynie dla filmowania mimo ze kamery sa lepsze w obrazowaniu.
    Które? Możesz podać kilka przykładów, tak powiedzmy do 20kPLN?

Zaznaczam: nie chodzi mi o: wygodę, AF, metering, dostępne złącza, formaty, oprogramowanie... i tysiąc innych rzeczy w których 5D(2) "jako kamera" ssie i rzeczywiście trzeba być masochistą, żeby go używać. Pytam konkretnie, o "jakość obrazowania" - w sensie: plastyka (głębia ostrości), obraz przy czułościach rzędu ISO3200 itp.

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów