Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Dziwny pasek na ekranie w 500D

Alkmena
    Guest

Domyślnie Dziwny pasek na ekranie w 500D

Witam, dokładnie tydzień temu kupiliśmy aparat Canon 500D ze standardowym obiektywem. Wczoraj dokupiliśmy 17-85mm i zaczęliśmy robić zdjęcia. Dzisiaj w ciagu dnia było wszystko ok, kiedy zaczęłam robić nocne zdjęcia zauważyłam dziwny pasek na dole i zrzuciłam zdjęcia do kompa. Ten pasek jest na zdjęciach, na aparacie z podpiętym obiektywem jak i na ekranie samego body.

Czy ktoś zna przyczynę i co to może być? Matryca? Konieczna wizyta na Żytniej w Warszawie?

Przepraszam za jakość ale to zdjęcia próbne i dopiero moje początki z lustrzanką
    http://img257.imageshack.us/i/img0711aa.jpg/

Zrobiliśmy od początku ok. 800zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alkmena Zobacz posta
    Witam, dokładnie tydzień temu kupiliśmy aparat Canon 500D ze standardowym obiektywem. Wczoraj dokupiliśmy 17-85mm i zaczęliśmy robić zdjęcia. Dzisiaj w ciagu dnia było wszystko ok, kiedy zaczęłam robić nocne zdjęcia zauważyłam dziwny pasek na dole i zrzuciłam zdjęcia do kompa. Ten pasek jest na zdjęciach, na aparacie z podpiętym obiektywem jak i na ekranie samego body.

Czy ktoś zna przyczynę i co to może być? Matryca? Konieczna wizyta na Żytniej w Warszawie?

Przepraszam za jakość ale to zdjęcia próbne i dopiero moje początki z lustrzanką
    http://img257.imageshack.us/i/img0711aa.jpg/

Zrobiliśmy od początku ok. 800zdjęć.
    Witaj

wygląda mi to na matryce niestety . zrób jeszcze zdjęcie za dnia
    całe szczęście masz gwarancję :razz::razz:

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Wyglada na to, ze aparat nie rejestruje/przetwarza linii, dziwne tylko, ze nie zauwazylas tego na zdjeciach robionych w ciagu dnia..Oddaj do serwisu.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Poproś o wymianę na inny egzemplarz w sklepie... Minął dopiero tydzień. Jeśli sklep się szanuje to powinni wymienić. :P
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 23-11-2009 o 11:54

Alkmena
    Guest

Domyślnie

dzięki za szybką odpowiedź błąd zaczął występować dopiero jak zrobiłam kilka zdjęć nocnych, wcześniej tego nie było. Jestem z Warszawy - aparat kupiony w Euro RTV AGD w Raciborzu - na raty i z dodatkowym ubezpieczeniem w Hestia na 3 lata. Myślicie, że w Warszawie mi wymienią aparat bez problemu? Zadzwonię jeszcze na wszelki wypadek do EURO jutro i zapytam

pozdr

Domyślnie

sprawdź na innej karcie, morze coś z kartą jest nie tak
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Alkmena
    Guest

Domyślnie

nie mam drugiej karty jutro przejadę się najpierw do Euro jak nie wymienią od ręki to pojadę na Żytnią... wyjścia nie mam

Uzależniony

Domyślnie

a czy jak teraz zrobisz zdjęcie w dzień, to też pojawia się ten problem?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Alkmena
    Guest

Domyślnie

tak, od momentu wczorajszych zdjęć nocnych pasek jest cały czas na ekranie, na zdjęciu, przy podglądzie na żywo bez obiektywu... cały czas

Alkmena
    Guest

Domyślnie

Poszło szybko i gładko W poniedziałek w serwisie na Żytniej wydali od ręki ekspertyzę, że aparat ma uszkodzoną matrycę nie z naszej winy i konieczna jest wymiana na nowy. Na tej podstawie Euro RTV AGD w Wola Park od ręki wymieniło na nowy

dzięki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów