Ehh, jak się was tak słucha, to znów ma człowiek ochotę dwa systemy mieć na kompie... (wiem, wiem, po co mi dwa linuxyZamieszczone przez muflon
)
Ehh, jak się was tak słucha, to znów ma człowiek ochotę dwa systemy mieć na kompie... (wiem, wiem, po co mi dwa linuxyZamieszczone przez muflon
)
No i właśnie o taki soft z guziczkiem i niebieskim ekranem mi właśnie chodzi... Bo ja z tych szarych, niekumatych, zacofanych (i co tam sobie jeszcze zaawansowani zaprzyjaźnieni Bufoni pewnie pomyśląZamieszczone przez gawryl
) użytkowników jedynego słusznego systemu dla którego "for F in *; do cp ${F}/" wygląda jak black magic...
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
he, he, wszystko jasne, ale za dużo klepania guziczków i za dużo ręcznej roboty (np. ręczna zamiana numerków ???canon na img_N). obsługa błedów w skrypcie też nie grzeszy inteligencją...Zamieszczone przez muflon
ja jestem ten gość co tu kiedyś o kurtce pisał: wracam z fot, wkładam CFa do czytnika, idę zdjąc kurtkę, a jak wrócę, to już wszystko jest na kompie tam gdzie trzeba, nazywa się jak trzeba, karta czysta, a ja jeszcze ani myszy ani kbd nie dotknąłem
wczoraj się wkurzyłem, soft już powstał (wersja 0.2), może za kilka dni dojrzeje do pierwszej dystrybucji :wink:
chce ktoś to potestować?![]()
pozdro.,
m.
Hej, ale to klepanie w guziczki robisz tylko raz :-) Potem jest dokładnie tak jak chcesz: przychodzę do domu, podłączam databanka/wciskam kartę, wpisuję foto_copy i idę się kąpać :-) A obsługa błędów, czyszczenie, katalogi docelowe itp. - wszystko to jest dokładnie takie, jaką sobie w wolnej chwili dodłubiesz. W wersji full-wypas-business-class to pewnie będzie z jedna strona skryptu :-) I, co najważniejsze, wszystko jest dokładnie tak jak lubisz a nie jak lubi autor programu :-)Zamieszczone przez mxw
(żeby nie było, ja nie krytykuję tego, że chcesz coś zrobić - to się chwali :-) tylko przedstawiam inne podejście do takich problemów)
srodowisko graficzne z tcl/tk i ulubione guziczkiZamieszczone przez muflon
i bedzie to juz produkt user-friendly - bo nie bedzie trzeba pisac foto_copy tylko kliknac na ikonke, potem poklikac w guziczki
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
No kiedy właśnie w tym cały pic. Produkt nie ma być user-friendly. On ma być ja-friendly :-)Zamieszczone przez gawryl
racja racja, ja te guziczki mialem na mysli w wersji buisne$$-dupe$$-window$$.Zamieszczone przez muflon
generalnie to takze preferuje wersje ja-friendly.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
nie zgodzę się. gdzie jest przeliczenie xxxCANON na IMG_x ? ;-)Zamieszczone przez muflon
poza tym w sumie u mnie jest identyko, tylko ty klepiesz w shelu, ja w C++
he, he, u mnie wystarczy odwiesić kurtkę i nie trzeba nic wpisywać (najwyżej hasło do ss), ty musisz sie wykąpać... :wink:Zamieszczone przez muflon
no u mnie już jest z 15 stron C++/MFC, ale 95% wygenerował automat...Zamieszczone przez muflon
eee, no właśnie dokładnie tak, jak lubię, sam piszę, i lubię tego autoraZamieszczone przez muflon
podejście jest takie samo, tylko język inny.Zamieszczone przez muflon
choć w sumie, papka dla ludu też inna. zobacz, ty podałeś skrypt w shelu, a ja pokazuję to:
przy tej gorączce przedwyborczej - gdybyśmy kandydowali - ciekawe, kto miałby więcej głosów...?
oki, a może zamiast dyskutować nad technologią podyskutujemy, co powinien robić taki program?
(o rany! "program" - to juz dokładnie jak na wyborach)
pozdro.,
m.
pozdro.,
m.