A co, w analogu nie musisz doliczyc odbitek do tych 10pln za film?Zamieszczone przez Tytus
A co, w analogu nie musisz doliczyc odbitek do tych 10pln za film?Zamieszczone przez Tytus
...
a klepiesz analogiem 50tys razy na rok?Zamieszczone przez KuchateK
rzuciłem tezę dla pobudzenia myślenia,
choć wydałem kupę kasy na 300D to nie żałuję tego, przez rok nauczyłem się więcej niż przez 10 lat analogiem, możliwość powtórzenia ujęcia natychmiast po jego zrobieniu jest warte każdych pieniędzy,
ale licząc per saldo raczej ciągle na cyfrę wydaję więcej, bo robię ciągle bardzo dużo odbitek...
20Dset
maj łeb...
20D ma 5kl/s wiec znów nie tak czesto zdjecia były robione
Ja swojego 350D mam niecałe 4 miesiace i zrobilem ponad 10 000 fotek, ale ja poza rajdami wogóle nie robie fotek![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
to chyba nic innego nie robisz tylko migawką klapiesz...Zamieszczone przez TOPOL
20Dset
maj łeb...
Heh :-)Zamieszczone przez Tytus
W jednym dniu zrobię 10 zdjęc a w innym 800. Różnie to bywa. Mały przykład: niedziela (jakaś tam): - 4 mecze piłki nożnej, wernisaż, żużel a wieczorem koncert - i już się z tego robi kilkaset zdjęć. Co do selekcji - to prawda - czasem jest bardzo mało czasu. I na pewno nie ma czasu na dłubanie - w jakże tu ulubionych :-) - RAW'ach. Do gazet praktycznie wszystko idzie w .jpg.
nie wiedziałem czym zajmujesz się na co dzień, jeżeli klepanie to twój zawód, to chyba nawet moglibyśmy się zastanowić, czy nie klepiesz za małoZamieszczone przez TOPOL
![]()
20Dset
maj łeb...
zobacz na nazwe pliku jak kopiujesz zdjecie na kompa, mi w 350D co 10 000 fotek sie licznik przekreca i idzie od nowa, ale chyba mozna zapamietac ile razy sie juz licznik przekrecilo![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...