Pokaż wyniki od 81 do 90 z 167

Wątek: 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktoch Zobacz posta
    co fakt to fakt - bateria może i była wielka i ciężka ale można było dużo na niej pracować z tym, że 2k zdjęć to raczej pobożne życzenia niż rzeczywistość. bez problemu można było zrobić ok 1000 klatek - przynajmniej moim przypadku a pracowałem na 3 bateriach i każda z nich osiągała zbliżone wartości.
    to moze ja mam jakis dziwny aparat, ale czasami podczas meczu pilki noznej potrafie 1k zdjec zrobic i bateria to mi wytrzymuje, a nie pada

w porównaniu do 7d to żaden argument - fps są niemal identyczne.
    fpsy tak, co zaznaczylem dalej ale shutterlag? dla mnie roznica miedzy 40, a 59ms jest ogromna (z tego co wygooglalem 7d ma taki jak xxD)
    i szczerze to ja dalej nie jestem przekonany co do tego, ze servo w 7d dorownuje temu z 1dmk2, uwierze pewnie dopiero jak zobacze...

wybacz ale iso 3200 z 1d mk2 było już malo akceptowalne. z reguły nie powinno się przekraczać iso 1000-1250 na tym body chyba że zdjęcia robisz wyłącznie do netu. Na iso 1600 matryca szumi już dosyć wyraźnie.
    ja akceptuje w 100% szum na iso1600, na iso3200 detal porownujac np. z 50d jest rewelacyjny, wiec mozna lekko odszumic i jest juz swietnie
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 25-11-2009 o 11:25

Uprawnienia umieszczania postów