Pokaż wyniki od 1 do 10 z 167

Wątek: 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Mieszany widok

Domyślnie

trzeba sobie odpowiedzieć na jedno zaj......ście ważne pytanie:
    "czy chcę być filmowcem czy fotografem"?

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nie ma sensu udowadniać wyższości jedynek nad siódemką. Sam nie sądzę, by cokolwiek skłoniło mnie do zakupu 7d. I nie przekonuje mnie ani jego nowoczesność (matryca, która szumi ostro), ani 8 fps (chętnie porównam na w akcji z 8fps dziadunia 1d2), ani crop (1,6 vs 1,3), ani uszczelnienia (tutaj głowę kładę, że 7d wymięknie przed jedynką).
    A mnie przekonały i skłoniły do zakupu niektóre argumenty, które wymieniłeś i miesiąc temu z pełną świadomością sprzedałem 1d mk2 który owszem był dobrym i pancernym body ale i miał już swoje lata oraz wady. oczywiście gdyby było mnie stać to bym kupił 1d mk3 zamiast 7d.

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    a jesli chodzi o ataki na 7D... jeżeli już coś atakuje to nie sam aparat ale jego matryce, która jest po prostu fatalna, nieakceptowalny szum na ISO 100 (jezeli komuś on pasuje to niech się cieszy) i pseudo niskie szumy na wysokich czułosciach skreslaja ten aparat na starcie.
    całe szczęście jestem w gronie osób które patrząc na klatki z ISO 100 mają banana na gębie

pozdr
    wik
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Uprawnienia umieszczania postów