Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Czy ma sens Canon 40D +budżet lens?

Mieszany widok

kasokd
    Guest

Domyślnie

Do D80 muszę dozbierać po sprzedaniu D40 bo wtedy przecież zostawię szkłą. A tak sprzedaje cały zestaw Nikona i mam od razu na 40D+18-55 (używki oczywiście). A za jakiś czas jak uzbieram kupuję 17-85 - odpowiednik 18-70 w N? który mi stykał. No i do C 40D skłoniło mnie to co wyżej - jest chyba bez porównania lepszą puszką niż D80.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasokd Zobacz posta
    Do D80 muszę dozbierać po sprzedaniu D40 bo wtedy przecież zostawię szkłą. A tak sprzedaje cały zestaw Nikona i mam od razu na 40D+18-55 (używki oczywiście). A za jakiś czas jak uzbieram kupuję 17-85 - odpowiednik 18-70 w N? który mi stykał. No i do C 40D skłoniło mnie to co wyżej - jest chyba bez porównania lepszą puszką niż D80.
    Wygląda to tak jakbyś sobie coś wymyślił i czekasz, aż Cię poprzemy...
    Jeszcze raz zapytam: macałeś body Nikona z wyższych półek? Orientowałeś się w obiektywach Canona (oprócz tego jednego) pod kątem swoich przyszłych potrzeb?
    Sam napisałeś, że uzbierasz i kupisz 17-85 (które nawiasem mówiąc jest mocno przeciętnym szkłem). Może lepiej poczekać, pozbierać i jak Ci tak super zależy na lepszym body, kupić coś wyższego z N?
    Co prawda nie wiem jak jest w przypadku D40, ale używałem dwa lata 400D (pewnie to coś pomiędzy N D40, a C 40D) i moim zdaniem przesiadka na 40D przy moich wymaganiach nic by sensownego nie wniosła.
    Jeżeli zmieniasz system dla fps'ów i wizjera to good luck...
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 20-11-2009 o 21:25

Uprawnienia umieszczania postów