Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zadzwoniłem do sklepu (pisząc pierwszego posta juz było nieczynne) i powiedzieli ze dostali zestawy canona z lampą i akcesoriami, wszystko było w dużym oznakowanym pudle, a w środku białe pudełka.
Jak by ktoś szukał w przyszłości to już wie ;-)
Tez takie samo miałem tylko naklejka 50D,
Ja kupiłem body 50D w sklepie PL normalnie, dostałem je w białym kartoniku ze wszystkim - nawet bez tej naklejki... I wszystko nowe, git. Dodatkowo naklejka powinna być na sprzęcie oznajmująca, że sprzęt jest Refurbished.
Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...
-------------
Ja mam nową 450D i jest białe pudełko bez zadnego napisu![]()
Nawet gdyby było to sprzęt refurbished, to czy jego wartość jest niższa ? Jest to gorszy sprzęt i w ogóle nie warto zawracać sobie niem głowy ?
A to już zupełnie inna sprawa. Produkt który został oficjalnie "refurbished" i tak wyszedł z zakładów Canona. O ile mi wiadomo w takim sprzęcie wymienia się wszystkie newralgiczne elementy - zaczynając od migawki. Dostaje się więc sprzęt właściwie nowy i z pełną gwarancją (a widziałem już szkło z gwarancja dłuższą niż w sklepowo "nowym" egzemplarzu), a jedyną szkodą dla kupującego jest "rysa". Na psyche...
![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350