witam serdecznie.
chciałbym prosić o zawziętą dyskusje na temat dwóch modeli: sx 20 a G11 (lub G10).
nie ukrywam, że obecnie jestem w posiadaniu SX20, lecz służy mi on tylko do imprez rodzinnych czy też wycieczek (wakacji itp.)
chodzi mi tylko o te modele, ponieważ nie rozumiem róznic cenowych a ich rozpiętość jest (jak dla mnie) olbrzymia. jak przysłowiowy laik, porównałem te modele na stronie....
czy kanonem producentów jest, że aparat zapisujący w RAW musi kosztować powyżej 2K?
nie zamierzam biegać z kompaktem między profesjonalistamiczy drukować plakatów, a jedynie zdjęcia nie większe od A4.
poczytałem również opinie użytowników serii G i rozumiem ich zachwyt, a nawet sam byłbym zachwycony, gdybym pstrykał więcej zdjęć.
które funkce wg was w modelach G powinny mnie przekonać mając na uwadze charakter wykorzystywania aparatu. jednym słowem: czy jest sens?
uszanuję każdą wypowiedź oraz słowa krytyki, że np. zrobiłem zły zakup, wystarczyło dołożyć kilkaset złotych (czy podobne) i sam chętnie włączę się do dyskusji![]()