Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 177

Wątek: Fotoksiazka

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

właśnie przyjechały pokazowe albumy z NF. Szczena mi opadła jak zobaczyłem tą jakość. teraz już wiem , że zmieniam mojego obecnego dostawce na NF. A zdjęcia na sliku po prostu miazga. Nie wiem co pisały osoby narzekające na NF na słabą jakość... mi ona bardzo pasuje a cena dla pro jest dobra za taki produkt.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artubi Zobacz posta
    Wszyscy piszą gdzie robić, a gdzie nie robić, a mnie interesuje w czym.
    Czy używacie programów sugerowanych przez firmy robiące książki/albumy, czy używacie własnych rozwiązań?
    Mam zamiar sam drukować fotoalbumy (dla siebie bo uważam, że album ze zdjęciami 10x15 w "dobie fotoalbumów" to nieporozumienie).
    Do tej pory używałem do tego Corela, ale pliki rzędu 700Mb na album i czekanie kilka minut na zapis każdej zmiany w projekcie jest trochę męczące.
    Chciałbym się dowiedzieć jaki macie workflow?
    Polecam Indesigna.
    Poszczególne zdjęcia możesz obrabiać w photoshopie natomiast ułożenie na rozkładówkach/kadrowanie załatwiasz w Indesignie. Pracuje on na łączach do pliku więc nie zajmuje to nie wiadomo ile pamięci. Pokazuje Ci tylko prewki (zawsze można włączyć podgląd w wysokiej rozdzielczości wszystkich zdjęć lub wybranych), w razie potrzeby przerzuca Cię do Photoshopa w celu edycji.

Możesz też tam stworzyć makietę rozkładówki, która będzie widoczna na wybranych kartach.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greatidea Zobacz posta
    Polecam Indesigna.
    Poszczególne zdjęcia możesz obrabiać w photoshopie natomiast ułożenie na rozkładówkach/kadrowanie załatwiasz w Indesignie. Pracuje on na łączach do pliku więc nie zajmuje to nie wiadomo ile pamięci. Pokazuje Ci tylko prewki (zawsze można włączyć podgląd w wysokiej rozdzielczości wszystkich zdjęć lub wybranych), w razie potrzeby przerzuca Cię do Photoshopa w celu edycji.

Możesz też tam stworzyć makietę rozkładówki, która będzie widoczna na wybranych kartach.
    wszystko pieknie tylko podałeś jeden z najbardziej rozbudowanych i jakby nie było trudnych programów, więc niektórzy moga miec problemy z jego obsługą. Zakładając że mieli kiedykolwiek styczność z tym softem

Dopiero zaczyna Awatar ate
    Miasto
    Nisko/Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    właśnie przyjechały pokazowe albumy z NF. Szczena mi opadła jak zobaczyłem tą jakość. teraz już wiem , że zmieniam mojego obecnego dostawce na NF. A zdjęcia na sliku po prostu miazga. Nie wiem co pisały osoby narzekające na NF na słabą jakość... mi ona bardzo pasuje a cena dla pro jest dobra za taki produkt.
    nikt nie narzekał na jakość z NF (zwłaszcza w porównaniu z tym co mogłeś widzieć wcześniej). to tak jakbyś jeździł polonezem, przesiadł się w audi i powiedział, że jest zajebiście. i jest.

ja tylko twierdzę, że w bentleyu będzie jeszcze lepiej. to tyko kwestia czy Twój klient jest w stanie dopłacić za skórę naturalną, czy chce mieć tanie eko. porównując albumy w skórze naturalnej z NF do cen albumów www.albumyfotograficzne.com.pl to różnica nie jest taka duża i przy 30x30cm, 20rozkładówek wynosi aż kilka złotych.
    życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Uzależniony

Domyślnie

crazy, miałem w zeszłym tygodniu od nich kuriera z tymi albumami i przychylam się do tego co piszesz. Właśnie będę zamawiał u nich pokazowy bo warto - dają gratis 4 rozkładówki.
    Co mnie cieszy to, że drukują też na płycie i etui dvd. Można więc załatwić wszystko za jednym razem.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

tak, okładki na płyty są świetne, pozostaje tylko nagranie zdjęć na płyty. Co mi się jeszcze podoba, że w pakiecie 2+1 płacisz za 2 , 3a dostajesz w prezencie, no i że składasz jeden projekt a nie 3 osobne dla każdego albumu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ate Zobacz posta
    nikt nie narzekał na jakość z NF (zwłaszcza w porównaniu z tym co mogłeś widzieć wcześniej). to tak jakbyś jeździł polonezem, przesiadł się w audi i powiedział, że jest zajebiście. i jest.

ja tylko twierdzę, że w bentleyu będzie jeszcze lepiej. to tyko kwestia czy Twój klient jest w stanie dopłacić za skórę naturalną, czy chce mieć tanie eko. porównując albumy w skórze naturalnej z NF do cen albumów www.albumyfotograficzne.com.pl to różnica nie jest taka duża i przy 30x30cm, 20rozkładówek wynosi aż kilka złotych.
    ate - nie wiem po co po kilka razy piszesz to samo i czemu tak ciągle wspominasz albumyfotograficzne? płacą Ci za reklamę czy jak ? pewnie , że można mieć jeszcze lepiej, lecz pozwól że sam zdecyduję co będę miał w ofercie, skoro mi jakość z NF odpowiada, cena także więc nie widzę sensu szukać dalej
    Ostatnio edytowane przez crazy ; 25-01-2012 o 20:29 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    wszystko pieknie tylko podałeś jeden z najbardziej rozbudowanych i jakby nie było trudnych programów, więc niektórzy moga miec problemy z jego obsługą. Zakładając że mieli kiedykolwiek styczność z tym softem
    Cóż, ciężko mi jest stwierdzić, że jest trudny, używam od początku jego istnienia (a wcześniej poprzednika - pagemakera). Jeszcze wcześniej używałem Corela - i on wydaje mi się równie "trudny", a dodatkowo ma inne skróty niż adobe. Do składu fotoksiążki nie ma potrzeby używania styli tekstu, tabelek, itp. zostają tylko proste operacje (przesuwanie zdjęć, kadrowanie i skalowanie) + ewentualnie stworzenie grafik na makietę, ale to przecież można zrobić w photoshopie i wstawić. Tak więc nie wiele jest do nauki żeby zdążyć zauważyć jego walory

A później tylko darmowy programik do konwertowania pdf na flash i mamy ruchomą książkę na www

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie wierzę że nf nie będzie na targach. nawet skontaktowałem się z nimi. Rrzeczywiście miałem rację, będą. pozdrawiam.

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Nf nie bedzie w tym roku na targach a rabat na pokazowy wynosi już 30%

Uzależniony

Domyślnie

Z palca sobie tego nie wyssałem. Mi miesiąc temu mówili że nie będą - może się coś zmieniło.

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

tak offtop - widze ze najlepszefoto maja w ofercie tez odbitki ... jakosc tez super czy w rzeszowie lepiej gdzie indziej ?
    Canon

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów