Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 177

Wątek: Fotoksiazka

Domyślnie

Witam.
    Jesli chodzi o fotoksiazki czy tez jak niektorzy zwa fotoalbumy to ja polecam www.labpolska.pl
    Robie tam fotoksiazki od ponad roku i jestem bardzo zadowolony:
    - super jakosc
    - rewelacyjna kolorystyka - bez zadnych zafarbow (co zdarza sie w wielu labach)
    - duza oferta - od fotoksiazek robionych na papierach fotograficznych po fotoksiazki drukowane na ploterze
    - szybka realizacja (najczesciej jak wysle pliki na FTPa w poniedzialek to w piatek mam juz produkt w domu) i dobry kontakt
    - wszystko w jednym miejscu: fotoksiazki, nadruk na plyty, okladki na CD, odbitki i wydruki wielkoformatowe - a wszystko przy naprawde profesjonalnej kontroli koloru i bardzo dobrych cenach.

Jesli chodzi o najlepszefoto.pl to robilem tam 1 raz fotoksiazke i 2 razy odbitki - i nigdy wiecej - jak zobaczylem odbitki to malo mnie z butow nie wyrwalo - zafarby, a kolorystyka skory wyszla.... trupia - oczywiscie zrobili poprawke i bylo wtedy juz w miare ale bez rewelacji i w sumie to wszystko trwalo okolo 2 tygodni - a ja nie mam zamiaru tracic czasu i miec opoznien w stosunku do klientow.
    Potwierdzam ze kontakt bardzo slaby - jak sie czlowiek dodzwoni to przelaczaja jedni do drugich.

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam, znacie może stronkę www.e-agfa.pl mają tam osobny dział dla profesjonalistów, zamawiał ktoś od nich fotoksiążke? Jak wychodzą, lepiej niż w najlepszefoto?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wroclov

Domyślnie

Witam,
    nigdy nie zamawiałem ale robię tam odbitki, czasem na nie czekam na miejscu i dla zabicia czasu przeglądam fotoksiążki czy fotoalbumy i są rewelacyjne. Ja jestem bardziej tradycyjny i wybieram zwykły album ale im dłużej tam siedzę tym bardziej się przekonuję..

A i podobno dobre ceny mają, bo rabaty dla profi, ale nie porownywałem, jakość jednak pewna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Mój problem polegał na tym, że projektowanie swojej miałem już prawie na ukończeniu, a nie robiłem jej kreatorem w 3 minuty (jak mówi reklama), tylko pieczołowicie strona po stronie, tworzyłem fotopamiętnik wycieczkowy z ostatnich pięciu lat - 649 zdjęć, 130 stron, opisy wycieczek, średnio licząc jakieś 130 godzin pracy/przyjemności.
    Jestem w podobnej sytuacji ;-) Właśnie zacząłem czytać ten wątek... ale trochę mnie uspokoiłeś. Zaryzykuję :-)

Technicznie, jak / jakie pliki ładowałeś do ksiażki. Skalowałeś je wcześniej, wyostrzyłeś? Bo rozumiem, że normalny proces obróbki został zastosowany i nie zdałeś się na automat CEWE. Tam myślę, czy aby nie podostrzyć dodatkowo zdjęć, może to jest przyczyną, że gotowy produkt odbiegał u Ciebie w tej materii od albumu.
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

www.e-agfa.pl we Wrocławiu rewelacja polecam!
    C1D3-S35mm1.4

Bywalec

Domyślnie

ja zauważyłem w cewe że kiepskie kolory mają pliki w sRGB - miałem takich kilka jeszcze ze starych sesji i wrzuciłem je do fotoksiążki razem z nowymi AdobeRGB - różnica kolosalna, warto polegać więc na własnej konwersji do AdobeRGB (oczywiście jeśli pracuje się w innej przestrzeni) - w moim przypadku te z Adobe na prawdę niewiele odbiegały od tego co widzę na (skalibrowanym) monitorze

RoboD - obrabiaj wszystko sam, proponuję nie korzystać z żadnych cewe automatów - ja przygotowywałem sobie wszystko w PSie i tylko wrzucałem gotowce do szablonu cewe, poza opisanym przypadkiem z sRGB wszystko u mnie było OK, może dla ślubnych to za mało ale do własnych celów (na rodzinne fotki) w/g mnie spokojnie wystarcza
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Najlepszefoto.pl ma najgorszy kontakt.
    Nie można do nich się dodzwonić.
    Po 20 minutach w słuchawce telefonu ciągle : " jesteś 3 w kolejce, jesteś 1 w kolejce, jesteś 4 w kolejce ,jesteś 2 w kolejce, jesteś 3 w kolejce,...".
    Za taki kontakt to ja dziękuję !

DUŻY MINUS !
    Faktycznie, sam się przekonałem jak trudno się z nimi skontaktować, gdy mi wydrukowali fotoksiążkę stronami od końca.

Co prawda, muszę uczciwie przyznać, że samo zamówienie zrealizowali expresowo. Ale i tak już tam więcej nic nie zamówię z obawy, że następną fotoksiążkę mogliby mi na przykład wydrukować do góry nogami ;-)
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    RoboD - obrabiaj wszystko sam, proponuję nie korzystać z żadnych cewe automatów - ja przygotowywałem sobie wszystko w PSie i tylko wrzucałem gotowce do szablonu cewe, poza opisanym przypadkiem z sRGB wszystko u mnie było OK
    Tak też robię, ale zastanawiam się czy aby fotek nie wyostrzyć jeszcze trochę. Kiedy robiłem próbę w lokalnym labie, fotki przeostrzone (celowo oczywiście), na papierze wyglądały lepiej pod względem ostrości w stosunku do wyostrzonych 'pod monitor'.
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root Zobacz posta
    polecam - najlepszefoto.pl. raczej lepszej nie znajdziesz
    Nie widziałeś moich albumów
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Nie widziałeś moich albumów
    Tylko Ty nic zdradzić nie chcesz samochwało Ja widziałem jedną Twoją fotoksiażkę, zacna...
    Marki trzy.

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów