Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 177

Wątek: Fotoksiazka

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1
    A czy ktoś korzystał z usług firmy www.kdalbumy.pl?
    Dzisiaj (tzn. wczoraj), miałem prezentację na żywo. Dla porównania była książka z Blurba (widać różnicę na korzyść KD, i to sporą). Właściwie to fotoksiążki (fotoalbumy są raczej z grubymi przekładkami) - druk cyfrowy na dobrym papierze z konwersją w locie z RGB na CMY (ale zakres tonalny pozostaje bez zmian). Wykonanie (ręczna robota), możliwości personalizacji (stemple, grawery, okienka na zdjęcia), liczba stron, cena, prostota formy - główne zalety. Trochę inaczej się projektuje niż fotoalbumy -> 1-2 zdjęcia na stronę (raczej 1). W przypadku fotoalbumów jednak trzeba bardziej upychać, bo 1-2 zdjęcia na rozkładówce to mało (rozkładówki są drogie).
    Oferta tylko dla prowadzących działalność (dla osób prywatnych ma być dostępna opcja wykonania fotoksiążek poprzez fotografów). Bądź co bądź nad albumami czuwa m.in. Zbigniew Kruk, więc już to jest jakimś gwarantem jakości.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Dzisiaj (tzn. wczoraj), miałem prezentację na żywo. Dla porównania była książka z Blurba (widać różnicę na korzyść KD, i to sporą). Właściwie to fotoksiążki (fotoalbumy są raczej z grubymi przekładkami) - druk cyfrowy na dobrym papierze z konwersją w locie z RGB na CMY (ale zakres tonalny pozostaje bez zmian). Wykonanie (ręczna robota), możliwości personalizacji (stemple, grawery, okienka na zdjęcia), liczba stron, cena, prostota formy - główne zalety. Trochę inaczej się projektuje niż fotoalbumy -> 1-2 zdjęcia na stronę (raczej 1). W przypadku fotoalbumów jednak trzeba bardziej upychać, bo 1-2 zdjęcia na rozkładówce to mało (rozkładówki są drogie).
    Oferta tylko dla prowadzących działalność (dla osób prywatnych ma być dostępna opcja wykonania fotoksiążek poprzez fotografów). Bądź co bądź nad albumami czuwa m.in. Zbigniew Kruk, więc już to jest jakimś gwarantem jakości.
    Na minus takiego rozwiązania wg mnie można zapisać to że po otwarciu jednak nie ma jednej wielkiej rozkładówki. U mnie fotoksiążka to max 2 zdjęcia na rozkładówkę i to niesymetrycznie więc odpada rozwiązanie z szytym środkiem niestety. Mówcie co chcecie ale zdjęcie portretowe w fotoksiążce 30x60 cm robi wrażenie. Co do upychania zdjeć w fotoalbumach to ja osobiści jestem przeciwnikiem. Lepiej 10/15 rozkładówek z 15/20 zdjęciami któe robią wrażenie niż napchany fotoalbum który nie robi ŁAŁ
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    jakość fotoksiażek CEWE jest fatalna... rozdzielczość jest masakrycznie niska... na fotoksiążkę ślubną się to zupełnie nie nadaje
    Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    To się właśnie nazywa rozbieżność w pojęciu "jakość" ;] Zdjęcia drukowane na papierze xero pewnie też mają dobrą jakość ;]
    Przyznam się Wam, że dwie powyższe opinie o fotoksiążkach CEWE mocno namieszały mi w głowie i zasiały zwątpienie, bo właśnie na taką książkę z FJ miałem chrapkę. Mój problem polegał na tym, że projektowanie swojej miałem już prawie na ukończeniu, a nie robiłem jej kreatorem w 3 minuty (jak mówi reklama), tylko pieczołowicie strona po stronie, tworzyłem fotopamiętnik wycieczkowy z ostatnich pięciu lat - 649 zdjęć, 130 stron, opisy wycieczek, średnio licząc jakieś 130 godzin pracy/przyjemności. Bardzo nie chciałem, żeby taki wysiłek poszedł na marne z powodu złej jakości produktu. Zainstalowałem więc sobie program z NajlepszeFoto, ale okazał się on dużo bardziej wymagajacy niż FotoŚwiat z CEWE (mój komputer ma niestety ponad 6 lat). Po kalkulacji ile nerwów bym stracił i ile dodatkowej pracy musiałbym włożyć w przeniesienie wszystkiego postanowiłem dać szansę CEWE. Poszedłem jeszcze do FJ i obejrzałem dokładnie przykładowe fotoksiążki jakie mieli na sklepie w celach demonstracyjnych. Zauwazyłem, że różnią się one jakością między sobą. Jedne były wyraźnie kiepskie, np. kolor czarny nie był jednolity, na zdjęciach wyraźnie widać było piksele składowe obrazu (nie wiem jak się wyrazić fachowo). Ale były też fotoksiążki dużo lepiej wykonane, takie które by mnie zadowoliły.
    Zaryzykowałem i zamówiłem w FJ. Dzisiaj odebrałem z lekkim stresem i po rozpakowaniu pojawił się uśmiech zadowolenia. Fotoksiążka wygląda solidnie i ładnie, a jakość jak dla mnie jest zupełnie wystarczająca. Z ciekawości porównałem sobie z normalnym albumem książkowym (Dolomity z Empiku) i faktycznie można zauważyć, że CEWE ma mniejszą rozdzielczość, ale dla mnie to już jest poziom nie patrzenia na zdjęcie jako całość, tylko wpatrywania się w szczegóły techniczne.
    Nie chcę tutaj nikogo przekonywać, że CEWE jest najlepsze, bo produktów konkurencji nie widziałem na oczy. Pewnie fotoalbum ślubny wyżej stawia poprzeczkę niż fotki z wycieczek. Jednak nie dramatyzowałbym, że jest aż tak źle jak w przytoczonych opiniach powyżej.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

sprocket73 - zgadzam się z Tobą... do zdjeć z wycieczek cewe spokojnie wystarcza... ale zupełnie nie nadaje się na album gdzie kolor ma znaczenie. Co by dużo nie mówić... czy gatki na plaży wyjdą ci pomarańczowe czy czerwone to ci lata... ale suknia pani młodej musi być biała.... no chyba że fabrycznie jest kremowa :P

dlatego ja cewe nie przekreślam jako pamiątka rodzinna ale jako fotoksiażka ślubna reklamowa czy coś w tym stylu.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Domyślnie

Nie mylcie fotoalbumów z fotoksiążkami. Zupełnie inna technologia, więc siłą rzeczy na korzyść albumów.
    canon, olympus

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najlepszefoto.pl ma najgorszy kontakt.
    Nie można do nich się dodzwonić.
    Po 20 minutach w słuchawce telefonu ciągle : " jesteś 3 w kolejce, jesteś 1 w kolejce, jesteś 4 w kolejce ,jesteś 2 w kolejce, jesteś 3 w kolejce,...".
    Za taki kontakt to ja dziękuję !

DUŻY MINUS !

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Najlepszefoto.pl ma najgorszy kontakt.
    Nie można do nich się dodzwonić.
    Po 20 minutach w słuchawce telefonu ciągle : " jesteś 3 w kolejce, jesteś 1 w kolejce, jesteś 4 w kolejce ,jesteś 2 w kolejce, jesteś 3 w kolejce,...".
    Za taki kontakt to ja dziękuję !
    wiesz.. może akurat tak trafiłęś... ja tam dzwoniłem kilka razy i jakoś nie miałem problemów... spróbuj dodzwonić się do CEWE... to będzie wyczyn

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wiesz.. może akurat tak trafiłęś... ja tam dzwoniłem kilka razy i jakoś nie miałem problemów... spróbuj dodzwonić się do CEWE... to będzie wyczyn
    Chwyć teraz telefon do ręki i dzwoń, a przekonasz się.

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Chwyć teraz telefon do ręki i dzwoń, a przekonasz się.
    wiesz... ja ich bronić nie chcę.. ale skoro kolejka do dzwonienia... to znaczy ze mają dużo zleceń... a to może oznaczać że warto czekac... troche ironizuję ale mi firma nie podpadła jeszcze

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wiesz... ja ich bronić nie chcę.. ale skoro kolejka do dzwonienia... to znaczy ze mają dużo zleceń... a to może oznaczać że warto czekac... troche ironizuję ale mi firma nie podpadła jeszcze
    Nie narzekam na jakość ich produktu, choć są jeszcze lepsze rowiązania, jedynie mam problem z dodzwonieniem się, a czekanie 20 minut i wysłuchiwanie zapętlającej się muzyczki jest delikatnie mówiąc - z lekka irytujące.

Mogliby chociaż zrobić porządną obsługę kolejki na linii, a nie, jak teraz, że jestem 1 w kolejce i nagle jestem 4 w kolejce.
    I tak w kółko.

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów