Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 177

Wątek: Fotoksiazka

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

A czy ktoś korzystał z usług firmy www.kdalbumy.pl ?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Domyślnie NF niepasuje

Witam,
    Zamawiałem w zeszłym sezonie albumy w NF i teraz dostaję reklamacje, że się rozpadają. Tragedia jak dla mnie. Szukam nowego producenta na ten sezon. Słyszałem o firmie mja.pl, podobno mają super jakość. Czy ktoś widział ich książki, bo w internecie wyglądają spoko, ale tam wszystkie wyglądają ok.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kleppus Zobacz posta
    Witam,
    Zamawiałem w zeszłym sezonie albumy w NF i teraz dostaję reklamacje, że się rozpadają. Tragedia jak dla mnie. Szukam nowego producenta na ten sezon. Słyszałem o firmie mja.pl, podobno mają super jakość. Czy ktoś widział ich książki, bo w internecie wyglądają spoko, ale tam wszystkie wyglądają ok.
    Jak juz sie reklamujecie to postarajcie się o dobre egzemplarze do sesji zdjęciowej.

http://www.mja.pl/content/plotno/005.jpg

Tutaj dramatyczny warping na rozkładówkach
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kleppus Zobacz posta
    Witam,
    sprytne sprytne... no ale... książki z NF się nie rozpadają.... mam 2 jako portfolio które widują sporo łap miesięcznie... a są jak nowe.

a tak w ogóle to http://www.mja.pl to jakoś droższe od NF.... generalnie bez szału
    Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 30-06-2011 o 12:03
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierek Zobacz posta
    najlepszefoto- albumiki ladne ale nie przekonują mnie do konca. przekladki z kartonu ( ma to swoje plusy-waga ale minus przy czyszczeniu np. benzynką, ten kartonik pewnie "pije" wode jak nie wezmiesz opcji z zaokrąglonymi rogami to w miare upływu czasu( ogladania) zacznie sie rozwarstwiac:/ wzory okladek mogli by troche rozbudowac.
    i to tyle...
    Przekładki z kartonu nie niszczą się nawet przy czyszczeniu wilgotną sciereczką. Nic w tych książkach wody nie pije. Zamawaiałem książki z rogami pod kątem prostym i zaokraglonymi- nic się nie niszczyło i nie rozwarstwiało ani w jednych, ani w drugich. Sam posiadam jedną książkę pokazową i do dziś wygląda bardzo dobrze.

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

taka niefajna reklama ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Przekładki z kartonu nie niszczą się nawet przy czyszczeniu wilgotną sciereczką. Nic w tych książkach wody nie pije. Zamawaiałem książki z rogami pod kątem prostym i zaokraglonymi- nic się nie niszczyło i nie rozwarstwiało ani w jednych, ani w drugich. Sam posiadam jedną książkę pokazową i do dziś wygląda bardzo dobrze.
    a to dziwne, znam jednego fotografa u którego w zakładzie jest stojak z nf(ksiazki, okładki) i rogi tam gdzieniegdzie "zrobily się" jak stara szczotka takie porównanie na szybko
    zaobserwowałem także ze pojawia sie na krawędzi karty takie cos...hmm..jakby to?!...jak panele namokną wodą to robi się taka buła to mniejwicej cos w ten desen ale oczywiście nie tak bardzo. moze miałem peszka ze trafilem akurat na taką nie wiem. ale jakoś mnie odepchneło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Jak juz sie reklamujecie to postarajcie się o dobre egzemplarze do sesji zdjęciowej.

http://www.mja.pl/content/plotno/005.jpg

Tutaj dramatyczny warping na rozkładówkach
    Nie wiem czemu dopatrujesz sie tu reklamy, po prostu przyszły mi 2 reklamacje i tyle. Zapytałem czy ktoś widział książki z tej firmy, bo tylko słyszałem, że są dobre. Chyba zamówię na próbę jakąś pokazową i wtedy się wypowiem na ich temat. Jeśli ktoś je jednak widział to proszę o opinie, czasem warto zapłacić parę złotych więcej, ale się okaże.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierek Zobacz posta
    a to dziwne, znam jednego fotografa u którego w zakładzie jest stojak z nf(ksiazki, okładki) i rogi tam gdzieniegdzie "zrobily się" jak stara szczotka takie porównanie na szybko
    zaobserwowałem także ze pojawia sie na krawędzi karty takie cos...hmm..jakby to?!...jak panele namokną wodą to robi się taka buła to mniejwicej cos w ten desen ale oczywiście nie tak bardzo. moze miałem peszka ze trafilem akurat na taką nie wiem. ale jakoś mnie odepchneło.
    Książka foto jak każda inna zwykła książka się niszczy w zależności od jej użytkowania. Jak ktoś nie dba to tak później to wygląda. Nie rozumiem dlaczego brzegi puchną od wilgoci? Czy te książki były zalane wodą, kawą, herbatą, etc. ?
    A może oglądane w saunie?

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    A czy ktoś korzystał z usług firmy www.kdalbumy.pl ?
    Z KDalbumy.pl ja korzystam - jakość lepsza od blurba, czas realizacji krótszy a cena niższa, dodatkowo właściwe zarządzanie kolorem - mogę polecić z czystym sumieniem.
    Problemem może być fakt, iż jest to firma, która swoje usługi kieruje do zawodowych fotografów - czytaj posiadających działalność - choć zapewne będzie można się dogadać. Nie miej jednak warto spróbować - bo ich książki wyglądają rewelacyjnie.
    pkt 8 regulaminu

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów