Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: fotki przez szybe - odbicia

Question fotki przez szybe - odbicia

Zna ktos moze jakis soft lub plugin do pozbywania sie odbic przy robieniu zdjec przez szybe (np. z autobusu)?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jest taki plugin co sie zaklada na obiektyw i nazywa sie filtr polaryzacyjny. ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Generalnie najlepszym pluginem jest filtr polaryzacyjny

Cholera na starosc spada mi refleks

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Obróbką na kompie niewiele zdziałasz. Refleks na szybie oznacza, że na zdjęciu zarejestrował Ci się obraz odbity od szyby i ciężko wymagać, żeby w "magiczny" sposób usunąc go i odsłonić to, co jest za nim.
    Tak jak koledzy wspomnieli - tylko filtr polaryzacyjny.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy juz nikt nie potrafi robić zdjęć bez pomocy komputera?! Czy mi sie wydaje czy ludzie zaczynają mysleć ze wszystko w fotoszopie nie naprawi? :/
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

no niestety:/ wystepuje coraz wiekszy brak myslenia przed nascisnieciem spustu migawki......a najbardziej mnie wkurza np moj kumpel "a w photoshopie sie wytnie..."

Domyślnie

a jak niedawno pisałem o tym na forum to wiekszość z was stwierdziła ze 'jestem osobnikiem ktory nie potrafi posługować sie PS-em i że przemawia przezemnie zazdrość' .... a jednak nie jest dobrze z naszą PRAWDZIWĄ fotografią...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    a jak niedawno pisałem o tym na forum to wiekszość z was stwierdziła ze 'jestem osobnikiem ktory nie potrafi posługować sie PS-em i że przemawia przezemnie zazdrość' .... a jednak nie jest dobrze z naszą PRAWDZIWĄ fotografią...
    Eee nie przesadzaj. Co innego umiejetnosc obslugi PSa i obrobka zdjec z cyfry (raczej koniecznosc) a co innego ratowanie sie za kazdym razem PSem. Z drugiej strony nie wiedomo w jakiej sytuacji autor watku wykonal zdjecie. Moze nie posiada polara a zalezy mu na tym aby bylo cos wiecej widac na fotce. Choc z drugiej strony dziwne pytanie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus
    Czy juz nikt nie potrafi robić zdjęć bez pomocy komputera?! Czy mi sie wydaje czy ludzie zaczynają mysleć ze wszystko w fotoszopie nie naprawi? :/
    A załamiesz się dopiero gdy zdasz sobie sprawę, że większość ludzi nie potrafi zrobić nic (np. zdjęcia) bez prądu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów