ja kupilem podobny przewod, tzn widac ze produkowane sa w jednej fabryce w Chinach, tylko ze kabel jest podwojny, perypetie zwiazane z nim opisywalem w innym watku,
cytuje:
Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
pytanie po częsci związane z przedłużaniem przewodu...

zakupiłem podwójny przewód: http://www.allegro.pl/item785133272_...ex_ii_50d.html

i niestety nie działa ETTL z 580EX II, niewazne czy podlacze jedna czy dwie lampy, wyzwala tylko pelnym blyskiem, jeszcze dziwniejsze jest to ze wczoraj dzialo wspomaganie AF a dzis nie dziala...

za to po podlaczeniu Sigmy 500 DG Super ETTL działa...

ktoś wie o co chodzi?
kabel jest ok, sprawdzilem miernikiem

zreszta skoro lampa Sigmy dziala to musial byc ok, wydaje mi sie ze winna jest stopka, ktora jest metalowa, i gdzies musi albo robic zwarcie na stykach albo zle przywierac

PW przychodza do mnie jutro, ale na pewno nie beda dzialac, dopoki nie rozwiaze problemu z tymi 580EX II
wszystko wyglada ok, rozwiazalem problem, chociaz nie jego istote... ale wszystko dziala,

podpielem do body najpierw oryginalny przewod Canona, rzecz jasna pojedynczy, a do niego ten podwojny... wszystko dziala jak trzeba,

jak podepne najpierw podwojny do body a potem do jednego konca pojedynczy Canona to tez ta jedna lampa dziala ok, wiec problem nie tkwi w stopkach, bo w obudwu konfiguracjach dziala wszystko ok, problem musi byc gdzie indziej, tylko gdzie?

tak czy siak ta informacja moze komus sie przyda kto zamierza kupic owy przewod i uzywac go z 580EX II

przy dwoch lampach, blyska jakies +2/3 eV wiecej niz przy jednej lampie, biorac pod uwage ze lampy Canona najczesciej o tyle niedoswietlaja to jest idealnie :-)