no ale cos takiego jest - zwie sie 1d mkII n![]()
no ale cos takiego jest - zwie sie 1d mkII n![]()
[QUOTE=Kubaman] (BTW, ja nie mam w 20D żadnego A-DEP, znam to tylko z alanoga EOS 50).
hmmm http://www.dpreview.com/reviews/canoneos20d/page7.asp
w pewnym momencie można zwątpić w pewnych ludzi i w to co piszą...
co Ty na to Mr.Kubaman ? długo masz tego 20D...? ehhh
Ostatnio edytowane przez maniek ; 21-11-2005 o 00:03
![]()
aż się musiałem przejść sprawdzić, bo nie mogłem uwierzyć. Jest, faktycznie. Ale skoro go nie użyłem, ani nawet nie wiedziałem, zę tam jest, to najwyraźniej jest niepotrzebny.
BTW: wierzy to się ludziom dlatego, że potrafią sensownie rozmawiać, mają szerszą wiedzę itp, a nie dlatego, że przeczytali dokładnie jakąś starą recenzję..
EDIT:ehhh, jeśliś już taki ciekawy Mr. maniek, to dokładnie od 30 września 2004 i był to chyba drugi egzemplaż na forumZamieszczone przez maniek
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 21-11-2005 o 00:08
Co was wszystkich z tym cropem? Jeden gupol niedouczony na dpreview sypnal glopote i pol netu powtarza jak katarynki ze oni by chcieli i to takie super bedzie... Chciec sobie mozecie i FF. Tyle ze to juz macie w piatce. Bedzie co Canon chce. A Canon chce zgodnosc z ef-s co znaczy brak znacznej zmiany cropa. 1.3 to byl skok w bok wymuszony technologia ze wzgledu na wydajnosc 1d a nie kolejna linia ktora bedzie kontynuowana.Zamieszczone przez eMILz
...
za niektore skoki w bok niestety nalezy placic ...
zalozmy ze canon dalej zostanie przy 1.6 wiec aby nie pieklo niektorych w uszy bedzie musial tam wpakowac z 10 mln pixow zeby nie bylo "ale" odnosnie d200. A wtedy moga byc problemy z szumami ( moga ale nie musza )
jesli bedzie chcial pojsc dalej to co ? FF ? wtedy strzeli gola wlasnemu 5D
Ja myślę, że wpakują nie 10 tylko 12Zamieszczone przez eMILz
żeby lepiej wyglądało w rankingach ;-) I chyba mogą sobie na to pozwolić - mają na tyle dobre matryce i algorytmy odszumiania, które rzeczywiście usuwają szum a nie szczegóły z obrazka jak co poniektóra (Ni)konkurencja ;-) Pamiętacie jak wchodziło 20D? Te obawy: "ta sama wielkość matrycy, a więcej pixeli co w 10D.. mogą być szumy", a w rzeczywistości ludziom opadły szczęki.
a tu znowu koncert zyczen
jak sie bedzie nazywac 20dMKII albo 25D to niewiele sie zmieni
ale jak go nazwa naprzyklad 30D mkII to tez sie niewiele zmieni\
crop 1.6 bedzie prawie na bank bo po cholere by robili te szkla efs
wieksze miliony na matrycy napewno wpakuja co by nikonowi poszlo w piety
ale na spota to bym nie liczyl
ja tam kurcze czekam na szkla jakies nowe z literką ly i niekoniecznie zoomy
...
No to jest nas dwóchZamieszczone przez bonk
![]()
the silence is deafening
moje zdanie jest takie. jak się niema kasy na 5D a ma się na 20D to nie ma na co czekać. 20D jest na tyle spoko za tą cenę że bezsensu czekać aż "nie wiadomo co" wyjdzie "ze stajni Canona".
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Warto czekać na następcę 20d, a najlepiej to poczekaj na następcę następcy 20d. Wtedy go kupisz i będziesz robić niebo lepsze zdjęcia niż tym syfem 20-tką..
PS. Skrót od "tysiąc" piszemy "tys." a nie "tyś" .
O obiektywach wiem prawie wszystko