30d ? skąd niby takie info ?"
30d ? skąd niby takie info ?"
O obiektywach wiem prawie wszystko
Zamieszczone przez Cichy
Got you! A na serio moje info o zakonczeniu produkcji 20D
okazalo sie nic nie warte, wiec nie warto mnie pytac ;-)
Tak samo jak zmiana bagnetu u Canona co (dzieki Bogu) tez sie okazalo ze "falszywka" bylaZamieszczone przez snowboarder
![]()
A z tym to bym poczekał dopóki nie ujrzymy zunifikowanej 1 (D+Ds). Jeśli ta maszynka będzie miała EF to dopiero wtedy będziemy mogli odetchnąć.Zamieszczone przez Polaco
E, ale dlaczego? Przecież chyba jedyne powody, dla których 1Ds jeszcze nie kłapie lustrem 8fps to szybkość elektroniki i dopracowanie mechanizmu lustra...Zamieszczone przez gietrzy
Będzie i Chuck Westfall (Canon USA) to mówi od dawna. Fotoreporterom to może i wystarcza, ale Canonowi nie :-D bo w ten sposób sprzeda więcej 600-ek i 1200-ekZamieszczone przez adamek
![]()
Tak naprawde to elektronika potrafi juz byc tak szybka. To tylko kwestia ceny. Sam zobacz:Zamieszczone przez muflon
http://www.dalsa.com/pi/products/products.asp
Sensor 22mpx i framerate 3.6fps albo 11mpx i framerate 7.5fps. Z 6mpx to nawet 20fps moznaby wycisnac.
A swoja droga na tej stronie maja ciekawe zestawienie CMOS vs. CCD.
EDIT: A ten 11mpx sensor by Dalsa to ma nawet wymiary jak klatka FF 35mm. Nic tylko wpakowac go do jakiegos 1D+Ds Mk III :grin:
Ostatnio edytowane przez djtermoz ; 21-09-2005 o 20:03
.. i zmusić lustro dwa razy większe niż w 1D, żeby kłapało 8fps :-)Zamieszczone przez djtermoz
Co chwilę czytam jakieś dziwne posty na dpreview.Zamieszczone przez muflon
Dziś cholera wyczytałem, że facet (zostawia rocznie u CPS $30k) podszedł pod kasę z 1DsMkII w ręku. Zobaczył go facet z CPS i "strongly suggested to hold off". Facio rzucił Markiem o ziemię i wybiegł jak poparzony ze sklepu.
W tym samym topiku czytam, że kombinują coś z sensorem/bagnetem, żeby wyeliminować oczywiste wady cyfrowych puszek (winietka, CA, i inne znane koszmary L-ek za $1000-1500 na sensorach FF)