Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 101

Wątek: Warto zaczekać na następcę 20D?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    A ten 11mpx sensor by Dalsa to ma nawet wymiary jak klatka FF 35mm. Nic tylko wpakowac go do jakiegos 1D+Ds Mk III :grin:
    .. i zmusić lustro dwa razy większe niż w 1D, żeby kłapało 8fps :-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    E, ale dlaczego?
    Co chwilę czytam jakieś dziwne posty na dpreview.
    Dziś cholera wyczytałem, że facet (zostawia rocznie u CPS $30k) podszedł pod kasę z 1DsMkII w ręku. Zobaczył go facet z CPS i "strongly suggested to hold off". Facio rzucił Markiem o ziemię i wybiegł jak poparzony ze sklepu.

W tym samym topiku czytam, że kombinują coś z sensorem/bagnetem, żeby wyeliminować oczywiste wady cyfrowych puszek (winietka, CA, i inne znane koszmary L-ek za $1000-1500 na sensorach FF)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Przypomne ze nie tylko Ci z Canona USA mowia o unifikacji jedynek. W zasadzie sprawa jest oficjalna i kwestia czasu. A jak matryca bedzie wolnawa to moga zrobic jak nikon... szybszy tryb z cropem.

A co do klapania lustrem... 1N z boosterem klapie 6fps, eos 3 7fps a 1V 10fps. Nie widze problemow.
    A w cyfrze jest jeszcze prosciej bo nie trzeba ciagnac za soba wstazki
    ...

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    bartekkaszub a możesz zdradzć gdzie można 20d kupić za 4tysie?
    Niemcy

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic
    Niemcy
    http://www.net2com.de/product_info.php?products_id=1853

Dopiero zaczyna Awatar bartekkaszub
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic
    Niemcy
    przecież juz odpisałem diablowi

ps. nie zaczekałem na następcę, od ponad miesiąca pstrykam dwudziestką

maniek
    Guest

Domyślnie

moja wizja 30D to:

- matryca ta sama co 20D - bo jest świetna ! nic jej nie brakuje jeśli chodzi o aparat z tej półki, nowa matryca byłaby jedynie obliczona na marketing i nieporzebnie podnosiła koszty

- większy wizjer - ale to chyba na szczęście staje się standardem w najnowszych konstrukcjach

- bardziej czuły AF, najlepiej z szerzej rozmieszczonymi pkt. AF

- spot, ale nie umieszczony na stałe w centrum lecz powiązny z aktywnym punktem AF, ale na to raczej nie ma co liczyć...

- stała (nie 5 sec.) blokada ekspozycji i AF z możliwością osobistego programowania przycisku

- usunąć programy tematyczne i ten debilny A-DEP, zamiast tego na kółko wrzucić np. 3 programy użytkownika

- LCD 2,5 cala

- dołączany grip o solidności tego od 10D, ten z 20-tki to juz nie to...

- no i 12-24 L do kompletu - ale to marzenie ściętej głowy , do tego mamy 24-105 L i nic mi więcej nie potrzeba.

Pozdrawiam

Maniek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wydaje się, że mało które z powyższej listy życzeń się spełnią
    Po pierwsze na pewno będzie większa matryca - bo to jest marketing i Nikon ma 12Mpx. Nic więcej się nie liczy.

Spot, a do tego zintegrowany z punktem pomiaru AF, ciągła blokada ekspozycji czy programy usera w kółku - możn aIMHO zapomnieć (BTW, ja nie mam w 20D żadnego A-DEP, znam to tylko z alanoga EOS 50). O szkłach już nie wspomnę A nawet wizjer pewnie nie będize jaśniejszy (nikon ma w wizjerach jakiś ciekły kryształ i po podłączeniu zasilania jakoś to rozjaśnia, Canon tego nie stosuje - więc powiększanie wizjera spowoduje, że będze ciemny - a wtedy już sam nie wiem co lepsze)

Liczę raczej na ISO co 1/3, ISO w wizjerze, może MLU pod osobnym przyciskiem i mniejsze szumy, żeby powalczyć z D200. Być może podepną AF z 5D lub coś w tym stylu, z tymi ukrytymi punktami do Servo.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z tego co Czacha pisał to ten LCD w nikonach nie rozjaśnia, tylko czyni ten LCD przezroczystym. światła od tego nie przybywa, bo i jak? najwyżej wrażenie może być lepsze :>
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

ja tez sie dolacze do gdybania ...
    wg. mnie najmadrzej canon zrobilby redukujac o 1000$ cene 5D hihi
    a tak na serio to moze:
    - crop 1.3 i 10 mln. jakies 5 kl/s znany juz duzy lcd, a speszal dla mnie zamiana tych trzech postrzelonych guziczkow nad gornym wyswietlaczem na jedno multipokretlo od wyboru trybu af, pomiaru swiatla, iso i WB - czyli uklon w strone ergonomi ...

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów