Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 101

Wątek: Warto zaczekać na następcę 20D?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Warto czekać na następcę 20d, a najlepiej to poczekaj na następcę następcy 20d. Wtedy go kupisz i będziesz robić niebo lepsze zdjęcia niż tym syfem 20-tką..

PS. Skrót od "tysiąc" piszemy "tys." a nie "tyś" .
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

mam nadzieję że crop 1.6 pozostanie (bo inaczej tele mi sie skróci a tego bym nie przebolał) z gadgetów najbardziej mi brakuje nagrywania notatek głosowych do poszczególnych klatek. No i przydałby się gadget z 2000 w postaci mozliwości podłaczenia GPS-a (oby to był typowy a nie jakiś canonowski wynalazek za miliony) - a moze mu sinego zęba zaimplantują ;-) abo i jakie inne wifi - no i jakiegoś minipilota mogliby do zestawu dorzucić

Bywalec Awatar piotrgr
    Miasto
    Elbląg

Ja się tak zastanawiam dlaczego ma być 300D , patrząc na 300D i jego następcę 350D to raczej chyba 25D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    nie ma na co czekać
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    a najlepiej to poczekaj na następcę następcy 20d
    Nie popadajmy w skrajnosci. Teoria rzeczywiscie mowi ze faktycznie majac aparat dzisiaj a nie za tydzien mozesz jutro zrobic zdjecie zycia.

Tyle ze praktyka jest taka ze czasami tydzien czy dwa cierpliwosci odwdzieczy sie sumka w reku za ktora sobie mozna kupic dla przykladu lampke (tak tak, 20'stka stanieje ze 100 dolcow i za to mozna kupic ladne 380ex)... Rynek rzadzi sie wlasnymi prawami. Bedac blisko takiego momentu jak wyjscie nastepcy na rynek i wiedzac na 100% ze model starszy stanieje dosyc znacznie (to nie kompakt za 5 stowek) chyba nie jest to taki szalony pomysl poczekac...

Wracajac do teorii wyjsciowej mozesz zrobic fote z lampa albo nie zrobic wcale
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-11-2005 o 08:55
    ...

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to skoro już takie rozważanie prowadzicie, to napiszcie, jaką przewidujecie cene 20D w najniższym pkt. i cenę wejścia następcy...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic
    to skoro już takie rozważanie prowadzicie, to napiszcie, jaką przewidujecie cene 20D w najniższym pkt. i cenę wejścia następcy...
    350D - 2500pln
    20D - 4000pln
    nastepca 20D - 6000pln
    5D - 9000pln

Taka tam moja optymistyczna wersja wydarzen :rolleyes:

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

a jak myslicie kiedy pojawi sie nastepca 20D? ktos kiedys na forum obliczal "cykl" canona.....

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber
    a jak myslicie kiedy pojawi sie nastepca 20D? ktos kiedys na forum obliczal "cykl" canona.....
    nic nie trzeba obliczać bo wynosi on 18 miesięcy, więc luty 2006 (są wtedy jakieś targi).

Domyślnie

JA stawiam, że 5D stanie na 9,5 kółek a następca 20D zacznie od 7 kółek. Co więcej nie sądzę, by rzeczywiście wsadzili crop 1,3 - raczej pozostanie 1.6 z większym wyświetlaczem. Do tego dojdzie magnezowo - aluminiowy grip. Lampka nad pryzmatem też zostanie i wizjerek ciemny jak sądzę też.
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    JA stawiam, że 5D stanie na 9,5 kółek a następca 20D zacznie od 7 kółek. Co więcej nie sądzę, by rzeczywiście wsadzili crop 1,3 - raczej pozostanie 1.6 z większym wyświetlaczem. Do tego dojdzie magnezowo - aluminiowy grip. Lampka nad pryzmatem też zostanie i wizjerek ciemny jak sądzę też.
    Prorok?

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów