Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: Porownanie bagnetow Nikona i Canona...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ooo, zamknęli wątek A Khaleid tak ładnie już się motał.
    No Kolega tez niczego sobie, od belkotow juz na poczatku wyzwal...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Brak Ci obiektywizmu. Połóż obok siebie kita canonowskiego i nikonowskiego. Przecież to przepaść. Na korzyść Nikona niestety.
    Obiektywizmu? Przeciez to inna klasa sprzetu.

Tak to mozna tez polozyc 17-40 czy 18-50 sigmy obok kita i plakac ze jest plastikowy, badziewny i ciemny. Obiektywnie to mozemy porownywac kita do nikkora 18-55 a nie czegos w zasadzie calkiem innego.

Pomyśl! Jak może nie być żadnego filtru antyaliasingowego
    W czym problem? Normalnie. Goly krzem. CMOS ma ta przewage ze nie jest przykrywany metalem wiec sam z siebie nie odbija swiatla. Swiatlomierze zbudowane w oparciu o cemosy nie sa niczym przykrywane, matryca tez nie musi byc. A nawet jesli tam wrzucili jakies szkielko dla ochrony to nadal to nie zmienia tak wlasciwosci jak wrzucenie po drodze soczewek i filtrow zmiekczajacych.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    No Kolega tez niczego sobie, od belkotow juz na poczatku wyzwal...
    Prawda w oczy kole?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Prawda w oczy kole?
    Nie, raczej niekulturalny sposob wypowiedzi...

Co do bagnetu, to mi jest to obojetne, co ja akcjonariuszem nie jestem :-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przykro mi, nie wyznaje tzw. politycznej poprawnosci. Jak ktos gada bez sensu, to mowie o tym.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Przykro mi, nie wyznaje tzw. politycznej poprawnosci. Jak ktos gada bez sensu, to mowie o tym.
    To nie polityczna poprawnosc, tylko elementarne wychowanie.

Nie chodzi o to, ze o tym mowisz, tylko w jaki sposob to robisz.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    nie no jasne 8) Chciałem tylko powiedzieć, że zachwywy użytkowników Nikona jeśli chodzi o jakość optyczną ich kita sa nieco przesadzone, tak jak i ich krytyczne zdanie o kicie Canona (i w ogłole 350D).
    Mam kita 18-70 i go używam tak więc wiem co piszę (nie co usłyszałem), nie zgadzam się z tym, że jest optycznie niezbyt dobry - pod względem ostrości mógłby zaskoczyć - wiem po porównywałem osobiście do 17-55. To jest bardzo przyzwoite szkło. Nie znam kita Canona, ale ten z Nikona jest naprawdę dobry

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Obiektywizmu? Przeciez to inna klasa sprzetu.

Tak to mozna tez polozyc 17-40 czy 18-50 sigmy obok kita i plakac ze jest plastikowy, badziewny i ciemny. Obiektywnie to mozemy porownywac kita do nikkora 18-55 a nie czegos w zasadzie calkiem innego.
    A o czym ja piszę Przecież sugeruję położenie obok siebie kita canonowskiego i kita nikonowskiego. Coś nie tak?
    W czym problem? Normalnie. Goly krzem. CMOS ma ta przewage ze nie jest przykrywany metalem wiec sam z siebie nie odbija swiatla. Swiatlomierze zbudowane w oparciu o cemosy nie sa niczym przykrywane, matryca tez nie musi byc. A nawet jesli tam wrzucili jakies szkielko dla ochrony to nadal to nie zmienia tak wlasciwosci jak wrzucenie po drodze soczewek i filtrow zmiekczajacych.
    Kuchatek, co Ty wygadujesz? Czy Ty w ogóle wiesz co to jest filtr antyaliasingowy?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A o czym ja piszę Przecież sugeruję położenie obok siebie kita canonowskiego i kita nikonowskiego. Coś nie tak?
    Jak tam sobie chcesz. Ja jednak nie lubie porownan jablek do pomaranczy.

Kuchatek, co Ty wygadujesz? Czy Ty w ogóle wiesz co to jest filtr antyaliasingowy?
    Ok... Troche uproscilem... Jak ktos sie zaglebi w temat anti-aliasingu wyjdzie ze to calkiem inna bajka i wogole zbior zagadnien z roznych dziedzin... Stad sa nieporozumienia.

Chodzilo mi o sztuczke stosowana w cyfrakach polegajaca na pozbyciu sie aliasingu (mory) jeszcze przed matryca poprzez zamontowanie przed nia filtra zmiekczajacego, zwanego z tego powodu anti-aliasingowym.

Jedna z kolejnych bzdur marketingowych zapewne. Nazwanie tego po imieniu "blur filter" na ulotce i wcisniecie komus kto chce ostre zdjecia bylo by troche klopotliwe z pewnoscia

Aktualnie sensory kodaka bez tego filtra AA zaopatrzone sa w szkielko w postaci filtra IR. Filtry AA dostepne byly opcjonalnie w cenie od 800-1000$ w gore w zaleznosci od urzadzenia.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 23-09-2005 o 00:31
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Aktualnie sensory kodaka bez tego filtra AA zaopatrzone sa w szkielko w postaci filtra IR. Filtry AA dostepne byly opcjonalnie w cenie od 800-1000$ w gore w zaleznosci od urzadzenia.
    Nadal upieram się, że nie masz pojęcia o antyaliasingu. Prościej byłoby albo nie zabierać głosu, albo chociaż wygooglać sobie ten termin.
    Powodzenia.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów