Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 108 z 108

Wątek: Canon 28-135 USM IS

Coś już napisał

Domyślnie

Witam. Tez odkopie zeby nie zakladac drugiego . Nabylem taki obiektyw i w porownaniu do bylego 17-85 lub nikosia 18-70 pierscien zooma chodzi bardzo ciezko powiedzmy 2x, wszystko dziala dobrze fotki ok ale jak mowie sporo ciezej od nich chodzi ten pierscien. Czy to u nich normlane ?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Co do pierścienia zmiany ogniskowej, to faktycznie ciężko chodzi, zwłaszcza przy zmniejszaniu ogniskowej (od 135mm w dół).

Coś już napisał

Domyślnie

no tak zdecydowanie jak sie wraca czy inni maja podobnie ?
    bo szklo jest super, widalem kilka sampli z niego studyjnych i sobie radzi
    pozdrawiam

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jimmibaton Zobacz posta
    Co do pierścienia zmiany ogniskowej, to faktycznie ciężko chodzi, zwłaszcza przy zmniejszaniu ogniskowej (od 135mm w dół).
    do czasu :-P w pewnym momencie zaczyna mieć luzy

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ejmi Zobacz posta
    Troszkę odgrzeję temat. Właśnie ten obiektyw przestał ostrzyć. Stabilizator działa, a ostrzyć nie ostrzy. Inne obiektywy sprawują się normalnie.

Bieda. Czyszczenie styków nic nie pomogło... Macie jakieś rady? *chlip*
    To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.

W moim również przestał działać AF. Najpierw zaczął ostrzyć bardzo powoli, później przestał.
    W serwisie (nieautoryzowanym) obiektyw został rozłożony, wyczyszczony i złożony ponownie. Wg osoby, która to robiła, w większości przypadków taki zabieg pomagał. I rzeczywiście pomógł, niestety na krótko. Po zrobieniu kilkuset zdjęć, AF przestał działać. Ponieważ na naprawę dostałem 6 m-cy gwarancji, obiektyw zaniosłem dzisiaj ponownie do serwisu.

Do poniedziałku będę miał diagnozę, ale prawdopodobny jest najbardziej pesymistyczny scenariusz, czyli silnik USM do wymiany. Z tego, co usłyszałem można to zrobić tylko w autoryzowanym serwisie Canona i kosztuje ~1 kPLN

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jimmibaton Zobacz posta
    U mnie chodzi trochę ciężej,bo okleiłem tubus taśmą izolacyjną,właśnie z powodu zbyt dużych luzów i samoczynnemu wysuwaniu się pyskiem w dół.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Coś już napisał

Domyślnie

...bardzo dziękuję za opinie na temat szkła...zaczynam się za nim poważnie rozglądać...szkło to ma być uzupełnieniem c10-22 pod katem architektury i sporadycznie portetów...jak myślicie ide w dobrym kierunku z tym szkłem c28-135?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A czy kolega zwrócił uwagę jaką datę ma ostatni wpis w tym wątku?
    Pragnę też dodać, że jeśli ta aktywność jest wywołana chęcią wystawienia ogłoszenia w giełdzie to może się to skończyć przymusowym urlopem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów